Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Realme 12 serija telefona predstavljena u Atini; najavljena i GT serija kod nas! (VIDEO)

Realme 12 serija telefona predstavljena u Atini; najavljena i GT serija kod nas! (VIDEO)

Realme je u Atini, 19. marta, lansirao novu Realme 12 seriju telefona koja pripada srednjoj klasi. Ove godine stvari nisu drastično drugačije od prošlogodišnjih Realme 11 telefona, ali noviteta svakako ima.

U prostoru muzeja fondacije Vasilisa i Elize, održano je svečano predstavljanje novih telefona gde su mnogobrojni novinari i gosti imali priliku da se detaljnije upozna sa telefonima. Nakon kratkog druženja i upoznavanja sa kolegama, pristupili smo dvorani u kojoj smo imali priliku da čujemo Dušana Tomaševića, čoveka koji je zadužen za uspešno poslovanje Realme kompanije u našoj regiji.

 



Njegova prezentacija je pre svega bila fokusirana oko Realme 12 Pro Plus modela koji ove godine dolazi sa moćnijim Snapdragon 7s čipsetom, druge generacije. Takođe, postavka zadnjih kamera je kod Realme 12 Pro Plus telefona potpuno drugačija ove godine te imamo glavnu kameru koja koristi čuveni Sony IMX890 senzor. Međutim, tom postavkom ovaj put dominira 3x periscope kamera, vrhunskog kvaliteta. Ovo je nešto sasvim novo u midrange segmentu te nam je drago da vidimo kako Realme polako pomera granice kada su kamere u pitanju.

Dizajn svih Realme 12 telefona je nije krucijalno promenjen, ali je osvežen u saradnji sa Olivierom Saveom. On je kućište zadnjih kamera dizajnirao tako da podsećaju na neke luksuzne analogne, ručne satove. Dopada nam se ti to što nešto slabiji Realme 12 Pro model ne trpi previše po pitanju postavke zadnjih kamera. Umesto 3x periscope kamere, tu je telephoto kamera. Dizajn je identičan najmoćnijem modelu, ali je njegov struk nešto tanji, i naravno lakši je za koji gram.

Ono što je će možda biti interesantno mnogima je treći, Realme 12 Plus model koji trenutno nije dostupan na našem tržištu. U pitanju je najpovoljniji model koji naizgled liči na ostatak Realme 12 serije telefona, ali je ipak drugačiji. Pre svega, ima ravan okvir koji podseća na one okvire koji se mogu pronaći kod Apple uređaja. Njega možemo očekivati krajem aprila.

Ne želimo da govorimo previše o specifikacijama ovih telefona jer već sada možete pogledati detaljne recenije na našem kanalu. Reći ćemo samo da je Realme uložio ozbiljne napore kako bi isporučio telefone sa sposobnim zadnjim kamerama. Tome ide u prilog informacija o obradi RAW fotografije koja se dešava na Realme 12 Pro telefonima. Kako Dušan ističe, do najbolje fotografije se dolazi obradom RAW fotografije, a za to je potrebna jaka procesorska moć. Otud i razlog zbog čega se kompanija odlučila za moćniji čipset.

I za kraj informacija za sve koji čekaju flagship ove kompanije na našim prostorima. Da, početkom juna možemo očekivati Realme GT telefon, najverovatnije 6 Pro model.