Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako resetovati iPhone bez fizičkih tastera!?

Kako resetovati iPhone bez fizičkih tastera!?

Pogledajte uputstvo koje će vam pomoći da resetujete svoj iPhone ili iPad bez fizičkih tastera! 

Apple ne daje direktan softverski način da resetujete iPhone ili iPad. Jedini način da resetujete telefon je da držite fizičke tastere “home” i “power” u isto vreme sve dok ne ugledate Apple-ov logo. Ali šta činiti ako jedan od tih tastera nije u funkciji, a morate da restartujete telefon? Evo dva načina kako da to učinite ako ste u takvoj situaciji.

 

Postoji opcija u podešavanjima koja omogućava korisnicima da podebljaju font koji sistem koristi. Aktivirajući tu opciju, uređaj će od vas zatražiti resetovanje radi primene podebljanog fonta tako da vam upravo ovo pruža mogućnost da resetujete telefon bez “home” i “power” tastera. Pogledajte kako:



  • Otvorite podešavanja i nađite kategoriju: General > Accessibility
  • Zatim se spustite niz listu i nađite kategoriju “Bold Text”. Odmah pored naslova dodirnite na prekidač kako bi ste aktivirali opciju
  • Po aktiviranju ove opcije uređaj će vas upitati da restartujete telefon ,(Applying this setting will restart your iPhone) sve što treba da učinite je da dodirnete na taster “continue”

Kada obavite sve ovo i na “continue” potvrdite resetovanje u tom trenutku će se pojaviti Apple-ov logo što je dokaz da se telegon resetovao.

Reset Network Settings

Još jedan način da se resetuje iPhone je resetovanjem podešavanje mreže. Ovim postupkom ćete obrisati sve zapamćene WiFi pristupne lozinke i podešavanje Bluetooth-a. Pogledajte kako:

  • Otvorite podešavanja i nađite kategoriju: General > Reset
  • Kada pristupite navedenoj kategoriji dodirnite na “Reset Network Settings”. Ako vas zapita za lozinku unesite je i time ćete započeti resetovanje uređaja.

Obzirom da je kod iPhone uređaja čest slučaj da se “home” taster kvari ovo uputstvo može itekako poslužiti.