Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ako koristite internet preko SIM kartice onda ovo treba odmah da isključite!

Ako koristite internet preko SIM kartice onda ovo treba odmah da isključite!

Svi koji su zaboravili ovo da isključe su primetilli da im se potrošnja paketnih podataka udvostručila. Evo kako da izbegnete ovu neprijatnost.

Apple je nedavno predstavio dva svoja nova telefona, kao i nov operativni sistem. iOS 9 ima nekoliko noviteta koji su super. Primera radi, “Apple News” aplikacija, novi modovi štednje baterije, kao i podeljeni ekran zarad multitaskinga. Ipak, jedna nova funkcija koja se naziva “WiFi Assist” može da donese mnogo problema.

 



Ova opcija je automatski uključena kada na iOS 9 operativnom sistemu i ona je tu kako bi osigurala stabilan i brz protok interneta u slučaju loše WiFi konekcije. Dakle, ukoliko korisnik ima aktiviran WiFi assist, njegov telefon će koristiti internet sa SIM kartice kako bi se izbeglo sporije učitavanje kada je WiFi slab ili spor. Prosto rečeno, kada WiFi po proceni iOS 9 sistema nije dovoljno dobar, internet će se automatski preusmeriti preko SIM kartice.

Ovo jeste odlična opcija, pogotovu ukoliko se često krećete pa konstantno prelazite sa jedne WiFi konekcije na drugu. Bez ove opcije bi vaše surfovanje bilo neprijatnije. Ipak sve ima svoju cenu, pa i ova opcija. Ukoliko koristite paket koji ne podrazumeva mnogo interneta putem SIM kartice (paketnih podataka), onda je jako nezgodno koristiti WiFi Assist jer on za mesec dana može “pojesti” preko 5 GB paketnih podataka. Mnogi su se žalili kako ova opcija povećava potrošnju paketnih podataka, pa tako jedan Twitter korisnik tvrdi kako je za mesec dana umesto 1 GB potrošio čitavih 7 GB paketnih podataka.

Kako biste isključili “WiFi Assist” odradite sledeće:

1. Pristupite podešavanjima vašeg iOS9 uređaja.

2. Pronađite kategoriju “Cellular” i dodirnite na nju.



3. Spustite se na dno stranice i proverite da li je “WiFi Assist” aktiviran.

4. Ukoliko nije, dodirnite na zeleni prekidač koji se nalazi u produžetku naslova i deaktivirajte “WiFi Assist”