Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Gde preuzeti i kako postaviti novu Google Duo aplikaciju iako još nije dostupna kod nas!

Gde preuzeti i kako postaviti novu Google Duo aplikaciju iako još nije dostupna kod nas!

Evo gde da preuzmete Google Duo aplikaciju i kako da je registrujete, iako nije dostupna za naš region.

Verujemo da ste na internetu videli gomlu tekstova koji govore kako je Google Duo aplikacija postala dostupna za preuzimanje. Mi nismo želeli da pišemo o tome, iako smo bili srećni zbog toga, jer aplikacija ipak još nije dostupna za naš region.

Da, moguće je preuzeti Google Duo u apk formatu, ali nije je moguće registrovati putem SMS-a. Za sada je moguće registrivati se samo sa brojem telefona iz SAD ili Kanade.



OK, pomislili smo “zašto ne bismo jednostavno registrovali aplikaciju sa brojem koji potiče iz SAD ili Kanade?” Malo smo istraživali i zaključili da je to moguće. Pronašli smo odgovarajući sajt, besplatno kreirali SAD broj i registrovali se na Google Duo! Verujte radi! Evo šta treba da uradite!

1. Prvo treba da preuzmete Google Duo aplikaciju u APK formatu sa priloženog linka:

>> Google Duo <<

2. Zatim je sa memorije telefona instalirajte. Ukoliko ne znate kako se to radi OVDE imate detaljno uputstvo.

3. Sada pristupite sajtu “TextNow.com” klikom na ovaj LINK.



4. Potom kliknite na uokvireni “Sing up free” taster i registrujte se pomoću email-a, ne putem Facebook društvene mreže.

Naš savet vam je da unesete tačne informacije. Bitno je email bude ispravan kako bi mu kasnije mogli pristupiti radi aktivacije TextNow.com naloga.

5. Ukoliko vam sajt traži dozvolu za kameru i mikrofon, vi naravno to i odobrite.



6. Pre nego što dobijete svoj besplatni SAD broj, pristupite vašem email nalogu i verifikujte TextNow.com nalog klikom na plvai taster “Click here to verify email”.

7. Kao potvrda da ste aktivirali nalog, pojaviće vam sledeće obaveštenje.



8. Potom se vratite na onaj isečak gde ste zastali kako bi verifikovali nalog i u prazno polje unesite pozivni broj nekog grada SAD-va. Recimo neka to bude “312”, mada može bilo koji SAD pozivni br.

9. Po unošenju pozivnog broja, kliknite na “Continue” i sačekajte da vam se prikaže vaš SAD broj. Obavezno ga sačuvajte jer će vas kasnije prijatelji pomoću njega dodavati i pozivati putem Google Now aplikacije.

10. Sledeće što bi trebalo da uradite je da kliknete na “New Call” taster, pa da štiklirate opcije “Allow” i “Remeber” pa to potvrdite klikom na “Done” taster.

Nismo sigurni jer nismo probali, ali mislimo da ovaj korak nije obavezan.

11. I sada onaj najslađi deo, a to je verifikacija. Dakle, pokrenite Google Duo aplikaciju i za zemlju odaberite US tj. Sjedinjene Amreičke Države. Ispod naravno unesite vaš broj koji bi našem primeru bio (312) 205-9461 i dodirnite na “Sledeće” (eng. next) taster.

12. Vratite se na TextNow.com sajt i osvežite stranicu. Tu će vam se pojaviti poruka sa kodom kao što je priloženo na slici. Taj kod jednostavno ukucajte u Google Duo i registracija će biti privedena kraju.

13. U slučaju da poruka nije stigla, sačekajte jedan minut i na telefonu, unutar Google Duo aplikacije dodirnite opciju za registraciju putem poziva. Sačekajte par sekundi i poziv će vam biti upućen. Javite se, preslušajte kod i unesite ga.

To je to! Sada samo u vaš imaenik sačuvajte broj telefona osobe koju želite da pozivate i procedura je kompletirana!