Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako blokirati ili filtrirati neželjene pozive? (VIDEO)

Kako blokirati ili filtrirati neželjene pozive? (VIDEO)

Neke osnovne funkcije blokiranja ima svaki telefon i trebalo bi da znate za njih. U svega par dodira se možete rešiti svih poziva čiji brojevi nisu vidljivi. A možete i ručno blokirati broj tj. dodati broj na crnu listu koji neće moći da vas dobije. Ipak, postoji i aplikacija za blokiranje brojeva koja nudi mnoštvo naprednih opcija i funkcija.

Zašto da se nervirate? Da dozvolite da vas neko uznemirava sa privatnog tj. nepoznatog broja? Zašto, kada takve pozive možete blokirati u svega par dodira i tako sprečiti sve naredne neželjene pozive ili bolje reći “smarače”.

 Budući da postoje mnogo različitih Android telefona, koraci koje ćemo vam danas pokazati mogu biti malo drugačiji na vašem telefonu, ali suština je ista.

*Povezani tekstovi

>> Kako blokirati neželjene pozive i poruke na pametnom telefonu? (VIDEO) <<

>> Kako blokirati pozive uz pomoć fenomenalne “Blacklist - Block Calls & Texts” aplikacije! <<

>> Kako preusmeriti pozive na Android telefonima? <<Naime, u aplikaciji za pozivanje je potrebno da pronađete opciju za dodatna podešavanja.

Obično je to taster u obliku mehaničkog točkića ili tri vertikalne tačkice. Tu ćete pronaći taster za pristup podešavanjima poziva i na listi ćete imati kategoriju “Blokirani pozivi”.

Kada joj pristupite, imaćete nekoliko opcija i funkcija. “Nepoznati brojevi” funkcija je tu da blokira sve dolazeće pozive čiji su brojevi sakriveni. Znači, smarači neće imati nikakvih šansa kod vas.Ali šta ako vas neko smara sa poznatog broja, odnosno broja koji je vidljiv?  U tom slučaju ga samo dodajte na listu. Dodirnite na opciju “Dodajte broj” i upišite ga.

Drugi i možda brži način da dodate broj na listu blokiranih brojeva je dodirnete na broj koji vas je nedavno “smarao” i da na dnu liste dodirnete na opciju “Blokiraj brojeve”. Potvrdite izbor i to je to, problem rešen!

A ako baš želite da se rešite apsolutno svih smarača, onda vam preporučujemo vrhunsku “Call Blocker” aplikaciju, a nešto više o njoj možete pogledati u videu, na linku ispod.

Možete je besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice na Android telefon. Ona nudi mnoštvo korisnih opcija i funlcija za blokiranje dolazećih, ali i odlazećih poziva. 

>> Call Blocker - Phone - ID <<

Kada je pokrenete, pri vrhu ekrana ćete imati prekidač pomoću kojeg aktivirate režim blokiranja brojeva. Da biste taj režim prilagodili, potrebno je da dodirnete na “Main blocking options” taster.

U padajućem prozoru imate opciju “Block all except whitelits” i ako nju aktivirate biće blokirani apsolutno svi brojevi telefona sem onih koje ste ranije dodali na belu listu tj. whitelist. Sledeća opcija “Block all except contacts” služi za blokiranje svih brojeva sem onih koji su u vašem imeniku. Opcija “Block hidden calls” služi za blokiranje onih poziva čiji brojevi nisu vidljivi.

U slučaju da ne znate  kako se poziva sa prviatnog tj. sakrivenog broja, onda obavezno pogledajte tutorial na našem YouTube kanalu.

>> Kako sakriti broj prilikom pozivanja!? [SVE MREŽE] (VIDEO) <<

Ako aktivirate opciju “Block from foreign countries” onda će svi pozivi iz stranih zemalja biti blokirani. Aktiviranjem opcije “Enable main blacklist” onemogućavate primanje poziva onih brojeva koji se nalaze na podrazumevanoj crnoj tj. black listi. I na kraju imate opciju “Enable whatelist” koja zapravo onemogućava blokiranje onih poziva čiji su brojevi na beloj listi.

Ako dodirnemo na veliki plus taster pri dnu ekrana, pristupićemo dodatnim opcijama crne tj. black liste. 

Prva opcija “Create a new call group” je praktično tu kako bi kreirali novu crnu listu koja nije main black lista. Druga opcija “Insert Contact” je tu kako bi na crnu listu dodali kontakt iz svog imenika. Treća opcija “Insert android group” vam omogućava da na crnu listu dodate kontakt iz grupa koje ste ranije kreirali u sopstvenom imeniku.Četvrta opcija “Insert from a call log” je tu kako bi dodali broj na crnu listu sa liste nedavno upućenih ili primljenih poziva. Peta opcija “Block a nubmer series” je tu kako bi blokirali brojeve koji počinju ili se završavaju sa nekom kombinacijom brojeva, recimo 062 ili 064 brojeve i slično. I šesta, poslednja opcija “Enter number manually” je tu kako bi ručno dodali konkretan broj na crnu listu.

Whitelist kategoriji tj. beloj listi brojeva pristupate dodirom na ikonu u gornjem desnom uglu ekrana. Tu ćete biti u mogućnosti da pregledate ranije dodate brojeve ili da ih dodate dodirom na “plus” taster.

Ono što je super je to što možete dodati brojeve iz imenika, iz grupa koje ste ranije kreirali u imeniku, sa liste nedavno pozivanih brojeva, da dodate ručno broj ili čak da dodate one brojeve koji počinju ili se završavaju određenom kombinacijom.

Dodirom na taster za podešavanje, u donjem desnom uglu ekrana, ćete pristupiti brojnim dodatnim funkcijama i opcijama među kojim su i “Enhanced Caller ID” ili “Local or Cloud backup”. “Enhanced Caller ID” opcija je tu kako bi vam pomogla da saznate ko se krije iza nepoznatog broja, a bacup opcija je tu kako bi sačuvali sva podešavanja koje napravite u Call Blocker aplikaciji.