Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako dodati WhatsApp vidžet na zaključanom ekranu?

Kako dodati WhatsApp vidžet na zaključanom ekranu?

Evo kako da postavite WhatsApp vidžet i tako još brže pregledati pristigle poruke!

WhatsApp je sa pravom zamenio klasično SMS dopisivanje za većinu korisnika pametnih telefona. Pored brojnih benefita WhatsApp-a, brz pristup primljenim porukama je od ključnog značaja “tipkatorima”. Pomoću nekoliko lakih koraka možete dodati WhatsApp vidžet na zaključanom ekranu kako ne biste morali da otključavate telefon kada vam stigne poruka.

WhatsApp iskakajuća obaveštenja

Ovo je nešto što treba da obavite koji god da uređaj koristite. Uputite se ka podešavanju WhatsApp-a pa onda na kategoriju “obaveštenja” (eng. notifications) gde treba da nađete opciju “iskakajuća obaveštenja” (eng. popup notifications). Kada dodirnete tu otvoriće vam se panel gde treba da izaberete “uvek prikažite iskakajuća obaveštenja” (eng. always show popup). Kada ovo aktivirate biće vam lakše da pročitate ali i odgovorite na poruku!



WhatsApp vidžet na klasičnoj (eng. stock) Android platformi

Ako koristite stock varijantu Android platforme, odnosno Android telefon koji nema brendiran korisnički izgled poput HTC Sens-a ili TouchWiz-a onda je procedura za postavljanje vidžeta sledeća. Pre nego što vam pokažemo kako da to uradite imajte na umu da na Android 5 operativnom sistemu vidžeti na zaključanom ekranu više ne postoje.

Dakle ako koristite Android 4.4 KitKat sve što treba da uradite je da odete u podešavanja telefona pa na "zaključavanje ekrana" (eng. lock screen) gde trebate da štiklirate opciju “više viđžeta” tj. “vidžeti” ili slično (eng. custom widgets, multiple widgets). (nazivi ove opcije zavise od telefona ili ROM-a). Zatim zaključajte vaš telefon, probudite ga i prevucite prstom preko zaključanog ekrana u desnu stranu sve dok vam se ne pojavi mali “+” simbol. Dodirnite na “+”, pronađite i izaberite WhatsApp vidžet sa priložene liste.

WhatsApp vidžet na Galaxy telefonima

E sada kada su brendirani uređaji u pitanju onda je aktiviranje gotovo isto s`tim da su opcije pozicionirane na drugoj lokaciji.

Dakle na Galaxy uređajima koje pokreće KitKat se takođe može aktivirati WhatsApp vidžet. Sve što treba da uradaite je da odete do podešavanja telefona pa pod naslovom “moj uređaj” (eng. my device) pronađete kategoriju “zaključavanje ekrana” (eng. lock screen). U okviru ove kategorije imate opciju “više vidžeta” (eng. multiple widgets) koju treba da štiklirate. Zatim zaključajte vaš telefon, probudite ga i prevucite prstom preko ekrana u desnu stranu sve dok vam se ne pojavi mali “+” simbol. Dodrnite na “+”, pronađite i izaberite WhatsApp vidžet sa liste.



Problemi i rešenja

Ako ne uspevate da podesite WhatsApp vidžet pomoću navedenih uputstava, moguće je da imate Android verziju nižu od 4.2 ili višu od 5. Te verzije ne podržavaju vidžete na zaključanim ekranima.