Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Xposed Framework na Android 5 LolliPop-u?

Kako instalirati Xposed Framework na Android 5 LolliPop-u?

Konačno je stigao Xposed Framework za Android 5 LolliPop ali procedura instaliranja nije ista, pogledajte kako da ga instalirate!

Dugo čekani Xposed Framework 3 Alpha je konačno stigao za korisnike Android 5 LolliPop-a. Dosta se ovih meseci govorilo da postoji velika šansa da se Xposed Framework ne pojavi za LolliPop. Ali jedna od najvećih promena na LolliPop-u je doprinela tome da Xposed kasni, naime ART koji je zamenio Davlik što je i najveća prepreka ne samo za Xposed već i za mnoge druge kompleksne aplikacije. ART omogućava sistemu da radi stabilnije i da aplikacije pokreće brže. Jedini problem je to što sve aplikacije moraju biti prilagođene za “ART runtime” odnosno ažurirane što zahteva mnogo rada i truda.

 



*Dodato 25. 11. 2015. 

Ovo uputstvo vam može biti od koristi, međutim napravili smo korisnije koje obuhvata mnogo više uređaja, uključujuči i Samsung telefone koji rade sa TouchWiz ROM-om na Androoid 5.1 LolliPop-u. Takođe, priloženo uputstvo se može primeniti na uređaje koje pokreće Android 6 Marshmallow:

>> Kako instalirati Xposed Installer na Android 6 Marshmallow uređajima!? (Android 5.1+, Samsung TouchWiz ROM) <<

Jedan od najiščekivanijih programa koji je veoma teško prilagoditi da u potpunosti radi na Android 5 LolliPop je Xposed Framework. Ovo je jedna od najkorišćenijih i najpopularnijih freamework aplikacija na svetu. A kako ne bi bila kada korisnicima omogućava potpunu modifikaciju telefona u samo nekoliko dodira. Jednostavno uđete na listu modula, izaberete onaj koji vama odgovara, instalirate ga direktno sa liste i na kraju ga samo aktivirate.

E sada, baš zato što je ovo aplikacija koja modifikuje neke određene sistemske datoteke mnogo ju je teško prilagoditi za Android 5 LolliPop. Nakon nekoliko meseca debate i beskonačnog “curenja” fotografija koje prikazuju rad na ovoj aplikaciji, funkcionalan Xposed Framework za Android 5 LolliPop je pušten zvanično od strane programera “rovo89”.

Ako imate telefon kojeg pokreće Android 5 LolliPop i želite da instalirate Xposed Framework moraćete da pratite priloženo uputstvo jer se dosta toga promenilo. Kako su programeri naveli Xposed Framework je u Alpha fazi i može se desiti da nekima radi, a nekima ne.

Kako instalirati Xposed Framework na Android 5 LolliPop

*Napomena



Pre nego što počnete bilo šta da radite imajte u vidu da sve radite na svoju odgovornost.

1. Preuzmite Xposed Installer APK i Xposed ARM Zip.

2. Preuzmete datoteke prebacite na internu memoriju telefona ili MicroSD karticu.

3. U podešavanjima štiklirajte opciju “nepoznati izvori”. Ako ne znate kako da uradite to, OVDE imate detaljno uputstvo.



4. Nađite preuzete i prebačene datoteke i instalirajte “Xposed Installer APK”.

5. Otvorite aplikaciju i uputite se ka Framework-u. Uobičajena opcija koja vam omogućava da preuzimate i instalirate module je zatamljena i govori kako trenutno morate da ručno instalirate Framework preko recovery-a.

6. Prebacite se u recovery. Ako ne znate da koristite recovery ili ga niste do sada instalirali, OVDE pogledajte sve o tome.



7. U recovery-u nađite "Xposed ARM zip" datoteku i instalirajte je.

Sačekajte neko vreme da se telefon podigne, ako mu treba malo više vremena nemojte se brinuti samo sačekajte. Kada se startuje telefon moći ćete da normalno preuzimate i koristite Xposed Framework kao i na prethodnim verzijama Android-a.

Kako bi vam bilo malo jasnije šta to zapravo Xposed Framework može pogledajte priloženi video: