Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako klonirati SIM karticu i koristiti jedan isti broj na dva različita telefona!?

Kako klonirati SIM karticu i koristiti jedan isti broj na dva različita telefona!?

Šta reći!? Ipak je moguće “hakovati” SIM karticu od kuće, evo i kako… Špijuniranje nije toliko teško, evo zašto to mislimo...

Želimo da napomenemo da sve što u daljem tekstu pročitate je zarad edukacije i podizanje svesti o tome koliko čovek treba biti oprezan kada je privatnost u pitanju. Pre nego što počeno sa uputstvo moramo da naglasimo da je kloniranje SIM kartice potpuno nelegalno. Nemojte to raditi kako biste nekom napravili problem.

 



Znate kako pecaroši rade? Uhvate ribu, pogledaju je, izmere, ufotkaju se i vrate je nazad u vodu. E to je nešto što bi trebalo da bude krajnji rezultat sa ovim eksperimentom.

Kako SIM kartica funkcioniše

Pre nego što počnemo da se upoznamo malo sa tim kako SIM kartica funkcioniše. SIM kartice sadrže dva tajna IMSI koda koja omogućavaju mrežnom operatoru da prepozna broj telefona i indetifikuje korisnika. Dakle ovi kodovi su usko vezani za broj koji koristimo, koji su između ostalog smešteni u VAST bazu mrežnog operatora. Mrežni operatori na bazi tih tajnih IMSI kodova naplaćuju svoje usluge.

Ono što ćemo mi uraditi prilikom kloniranja SIM kartice je ekstraktovanje, ne kopiranje, tih tajnih ISMI kodova i implementirati ih u novu praznu/nekorišćenu tj. nikada aktiviranu SIM karticu. Budući da mrežni operateri koriste te kodove zarad indetifikacije, mi ćemo ih preći ekstraktovanjem tih kodova.

Tipovi SIM kartica

SIM kartice se proizvode u tri različita tipa, sa različitim algoritmom: COMP128v1, COMP128v2 i COMP128v3. Za sada je moguće klonirati SIM kartice tipa COMP128v1. Srećom, 70% SIM kartica koje su u upotrebi su upravo COMP128v1 tipa.

Kako klonirati SIM karticu

Evo šta treba uraditi da biste klonirali SIM karticu tipa COMP128v1:

1. Kupite čitač SIM kartice.



2. Kupite ili “izboksujte” praznu, nikada aktiviranu SIM karticu.

3. Preuzmite program “MagicSIM” sa priloženog linka:

>> MagicSIM <<

Dešavalo nam se da link nekada bude neaktivan. U tom slučaju preporučujemo pretragu po internetu i torrent sajtovima za ovim programom.



4. Sa priloženog linka preuzmite program za čitanje SIM kartice:

>> USB SIM card reader  <<

5. Instalirajte preuzete programe.



6. Pristupite alatakama telefona, izaberite SIM karticu pa zatim na otključaj SIM. U tom momentu bićete upitani za kod.

7. Pozovite svog mrežnog operatera, navedite svoj broj telefona, informacije o vama i recite im da vam je potreban kod uz otključavanje kartice. Verovatno će vas pitati zašto želite da otključate SIM karticu, a vi kao razlog navedite da idete da radite na brodu ili u nekoj državi daleko od vaše.

8. Čim dobijete kod unesite ga i otključajte SIM karticu. Veoma često se dešava da SIM kartica nije zaključana. Zato preporučujemo da prvo preskočite 6, 7 i 8 korak.

9. Izvadite karticu iz telefona, ubacite je u čitač kartice za računar, startujte MagicSIM program i kliknite na “Read from (SIM) card”.

10. Čim se pojavi informacija da “Conncted” selektujte “crack SIM” padajući panel koji se nalazi na vrhu prozora MagicSIM programa (eng. toolbar). Zatim u padajućem panelu kliknite na “strong ki” i sve ostale prisutne opcije. Kada to obavite kliknite na “Start”

11. Čim “ki” bude pronađen i crack-ovan, klinkite na “File”, zatim na “Save as” i sačuvajte svoju kloniranu SIM karticu.

12. Obavezno kliknite na “Disconnect” u “File” padajućem panelu ili će inače biti uništena SIM kartica ukoliko je uklonite. Čim se pojavi status “Disconnect” izvadite SIM karticu iz čitača. Ubacite je u vaš telefon i uverite se da li i dalje radi. Ako ne radi, ili SIM kartica nije otključana ili ste kopirali i sačivali karticu umesto da je crack-ujete i sačuvate.

13. Ubacite neaktiviranu 3G SIM karticu u čitač i starujte USB SIM card reader program, ne MagicSIM.

14. Kliknite na “Connect”

15. Pisaće “No info found” ukoliko je SIM kartica stvarno nekorišćena tj. ukolino nikada nije bila aktivirana.

16. Kliknite na opciju “Write to SIM” i kada va pita za datoteku vi odaberite onu koju ste prethodno sačuvali. Kada ovo odradite kliknite na “Start” i sačekajte nekih 10-15 minuta da se SIM kartica formira. Čim se formira, bićete upitani za sigurnosni kod koji trebate uneti i kliknuti na taster “Finish”. Ne zaboravite da ste ga prethodno dobili od svog mrežnog operatera, ukoliko vam je SIM kartica bila zaključana.

17. SIM kartica je uspešno klonirana. Ukoliko pokušate da napravite poziv sa obe kartice odjednom, jedan će proći drući ne. Što se poruka tiče, obe SIM kartice će ih primiti. Kada vas neko poziva obe SIM kartice tj telefoni će zvoniti, ali samo jedna SIM kartica može preuzeti poziv.