Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako koristiti režim vožnje Google pomoćnika umesto Android Auto-a?

Kako koristiti režim vožnje Google pomoćnika umesto Android Auto-a?

Ako želite da koristite Google Pomoćnik režim vožnje umesto Android Auto, ali ne znate kako to da uradite, pomoći ćemo vam. Iako je najavljen pre skoro dve godine, režim vožnje Google Pomoćnik-a sada je počeo da stiže na Android uređaje.

Ovom funkcijom Google planira da zameni mobilnu verziju Android Auto-a pružanjem niza korisnih alata tokom vožnje, kroz određeni režim integrisan u aplikaciju Pomoćnik.

 Zahvaljujući ovom režimu moguće je obavljati različite zadatke tokom navigacije pomoću Google Mapa ​​poput čitanja i slanja poruka, upućivanja poziva ili upravljanja reprodukcijom muzike, sve glasovno i bez napuštanja režima navigacije.

Šta vam je potrebno da biste koristili režim vožnje Google pomoćnika?

Google je nedavno počeo da uvodi režim vožnje Google Pomoćnik-a. Da bi mogao da koristi ovu funkciju, Google postavlja neke zahteve za korisnički uređaj:

 • 4 GB RAM-a ili više

 • Samo portretni režim

 • Omogućite obaveštenja Asistenta da biste primali obaveštenja o porukama.

 • Odobrite dozvole za pristup kontaktima i mogućnost pozivanja i slanja poruka kontaktima. • Pored toga, Google preporučuje da mobilni telefon bude povezan sa punjačem za automobil ako je moguće.

Kako koristiti režim vožnje Google pomoćnika umesto Android Auto-a?

Da biste koristili ovaj režim Google pomoćnika, prvo ga morate aktivirati. Da biste to uradili, morate da promenite podešavanja u aplikaciji Google pomoćnik koja će vam omogućiti da koristite režim vožnje sledeći put kada započnete navigaciju. Samo sledite ove korake:

 1. Na Android uređaju recite „Hej Google, open assitent settings“ ili otvorite podešavanja manuelno. 2. Pronađite odeljak „Transportation“.

 3. Potražite opciju „Driving Mode“ i aktivirajte je.

Sada je omogućen režim vožnje. U svakom slučaju, kada je režim aktiviran, jednostavno morate otvoriti aplikaciju Google Maps i započeti navigacionu rutu. Mobilni telefon će automatski pokrenuti režim vožnje umesto klasičnog interfejsa za navigaciju Google Maps.Sve što možete da uradite sa režimom vožnje

Ovaj novi režim Google pomoćnika omogućava vam da uradite mnogo više stvari nego što to omogućava mobilna verzija Android Auto-a. Zahvaljujući integraciji sa virtuelnim asistentom moguće je bilo šta pitati putem glasovnih komandi. Neke stvari koje možete pitati Asistenta tokom režima vožnje su sledeće:

 • Pozivanje

 • Odgovorite na poziv

 • Pošaljite poruku

 • Slušajte i kontrolišite muziku

Pored toga, režim vožnje uključuje meni aplikacija iz kojeg je moguće pristupiti različitim aplikacijama kompatibilnim sa ovim režimom, kao što su Spotify , YouTube Music, Google Podcasts ili druge muzičke aplikacije.

Ova funkcija još uvek nije dostupna na svim uređajima pa je moguće da nećete trenutno moći da je aktivirate, ali ne brinite, uskoro će doći i do vas.