Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako podeliti rute preko Google Maps aplikacije?

Kako podeliti rute preko Google Maps aplikacije?

Preuzmite najnoviju Google Maps aplikaciju koju je Google objavio i pogledajte kako da koristite novu funkciju "deljenje putanje".

Google Maps aplikacija je bez sumnje jedna od najkorisnijih aplikacija koju možete naći na Android uređajima. Totalno je nebitno sa kojim uređajem se krećete po parku, gradu ili gde god jer Google Maps je dostupan za sve Android uređaje i uvek je dobrošao kada je navigacija u pitanju.

 



Deljenje informacija preko aplikacija nije ništa novo ali je nešto što nije postojalo u sklopu aplikacije Google Maps. Pre nekoliko dana Google je lansirao zakrpu koja je ovoj aplikaciji omogućila deljenje informacija. Mi smo rešili da vam pokažemo kako da vi to učinite sami ili ako ste radoznali jednostavno pogledajte kako to izgleda.

Kako bi ste koristili ovu funkciju morate imati instaliranu 9.3 verziju Google Maps aplikacije. Ako do sada niste ažurirali svoju Google Maps aplikaciju kliknite OVDE kako bi ste to učinili. Obzirom da trenutno nova verzija nije dostupna za naš region moraćete ručno da instalirate aplikaciju. Sve što treba da učinite je da preuzmete novu Google Maps aplikaciju sa ovog LINKA, zatim da dodirnete na preuzetu datoteku i započnete instaliranje. Ako do sada niste štiklirali opciju “nepoznati izvori”, OVDE imate uputstvo kako da to učinite.

Ako je sada sve kako treba onda započnimo uputstvo:

  • Pretražite mesto koje koje bi ste želeli da posetite i postavite ga kao svoju destinaciju.
  • Kada se pojave sve moguće rute do destinacije odaberite jednu koja vam najviše odgovara.

 

  • Zatim dodirnite na tri tačkice koje su pozicionirane u gornjem desnom uglu ekrana i u padajućem meniju odaberite opciju “deljenje putanje” (eng. Share directions)

 



  • Kada odaberete opciju “deljenje putanje” pojaviće vam se lista aplikacija preko kojih možete podeliti informacije sa Google Maps-a.
  • Osoba kojoj ste poslali te informacije moći će da vidi link koji vodi prema Google Maps aplikaciji ili web adresi ako se link pregleda sa računara.
  • Kada se pristupi Google Maps-u preko telefona ili web adrese, sve informacije rute će biti prikazane i spremne za korišćenje.
  • Takođe je moguće iskoristiti te podeljene informacije o ruti pomoću neke druge navigacione aplikacije poput Waze.

 

 



Nadamo se da smo uspeli da vam pomognemo oko deljenja rute preko Google Maps-a, a OVDE pogledajte koje su to 3 najbolje navigacione Android aplikacije.