Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako podesiti Google Play prodavnicu i Google nalog na Remix OS-u?

Kako podesiti Google Play prodavnicu i Google nalog na Remix OS-u?

Evo kako da podesite Remix OS i omogućite isntalaciju Google Play prodavnice. Ovo će vam omogućiti da preuzimate aplikacije sa Google Play prodavnice na Remix OS-u.

Ukoliko vam se dopao Remix OS o kojem smo pisali, onda verovatno imate problem da instalirate Google Play prodavnicu ili podesite Google nalog. Ako je tako, onda ste na pravom mestu. Naime, Remix OS ne dolazi sa Google Play servisima koju omogućavaju podešavanje Google naloga, a samim tim i ostalih stvari kao što su Google Play prodavnica i slično.

 Evo šta treba da uradite da bi ste svoj Remix OS doveli u red:

Kako podesiti Google Play prodavnicu na Remix OS 

1. Putem Remix OS-a preuzmite sa priloženog linka aplikaciju koja će instalirati “Google Play Service” i sve što je nephodno za dalji rad sa Google nalogom.

>> Google Service Installer <<

2. Startujte aplikaciju "Google Service Installer" i kliknite na taster “ONE-CLICK INSTALL GOOGLE SERVICES”.3. Nakon što kliknete na pomenuti taster, budite strpljivi jer će instalacija potrajati. Neko optimalno vreme je do 20 minuta.

4. Kada "GSI" završi svoj deo posla, vi pristupite podešavanjima Remix OS-a klikom na tri horizontalne crtice u donjem desnom uglu ekrana.

Zatim na prvi taster sa desne strane u donjem delu notifikacionog panela (eng. settings).Tada će vam se pojaviti panel sa podešavanjima. Tu treba da kliknete na “Aplications” kategoriju.

5. Unutar kategorije “Aplications” pronađite i kliknite na "Google Play usluge" (eng. google play services).6. Zatim u novootvorenom prozoru kliknite na plavo ispisanim slovima “Upravljaj prostorom” (eng. manage space/memory).

Kada se pojavi novi prozor preko celog ekrana, kliknite na taster “Obriši sve podatke” (eng. clear data).

7. Vratite se u kategoriju “Aplications” i kliknite na “Google Play prodavnica”. Unutar novootvorenog prozora takođe imate plavo ispisanim slovima “Obriši podatke” gde treba da kliknete.

8. Restartujte Remix OS.

8. Sada putem internet pregledača pretražite “Google Play Services” i putem linka koji vodi ka Google Play prodavnici ažurirajte “Google Play usluge" aplikaciju. Možda ćete morati prethodno da se prijavite na svoj nalog.

9. Ako naiđete na problem oko preuzimanja nadogradnje, ponovo obrišite podatke za Google Play usluge i Google Play prodavnice unutar kategorije “Aplikacije” i ponovite korak "8."

10. Restartujte Remix OS i uživajte u Google Play prodavnici.