Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako podesiti prijavljivanje u dva koraka za Twitter?

Kako podesiti prijavljivanje u dva koraka za Twitter?

Evo kako da aktivirate takozvani "two-factor authentication" sistem za svoj Twitter nalog. Ovo je praktično verifikacija u dva koraka za svako novo prijavljivanje na Twitter nalog što maksimalno štiti privatnost korisnika.

Uvek je dobro dodatno osigurati svoj nalog na Twitter-u. Prijavljivanje u dva koraka je možda najbolje rešenje za to jer praktično zauvek onemogućuje neovlašćen pristup.

 



Ranije smo pisali o Google nalogu i verifikaciju u dva koraka pa ako do sada to niste uradili, evo detaljnog uputstvo koje će vam pomoći da sve podesite kako treba:

>> Kako aktivirati verifikaciju u dva koraka i opciju Google Upit? <<

U slučaju da želite da promenite lozinku za svoj Twitter nalog, onda ovde imate detaljno uputstvo:

>> Kako promeniti lozinku za Twitter na telefonu? <<

*Napomena

U slučaju da priložene slike previše sitno prikazuju korake, predlažemo da klikom na njih pristupite slici u punoj rezoluciji.



Kako aktivirati verifikaciju u dva koraka prilikom prijavljivanja na Twitter?

1. Pokrenite Twitter aplikaciju i dodirnite na vašu profilnu fotografiju.

2. Dodirnite na kategoriju “Podešavanja i privatnost”.



3. Dodirnite na kategoriju “Bezbednost”.

4. Dodirnite na opciju “Verifikacija prijave”. 



5. Štiklirajte opciju “Verifikacija prijavljivanja”.

6. Pročitajte kako verifikacija u dva koraka funkcioniše i dodirnite na taster “Početak”

7. Unesite lozinku pomoću koje se na uobičajeni način prijavljujete na svoj Twitter nalog i dodirnite na taster “Potvrdi”.

8. Na kraju dodirom na taster “Pošalji kod” potvrdite da imate pristup broju koji se završava sa četiri broja kao što vam je u aplikaciji prikazano.

9. I poslednji korak je unos koda koji vam je stigao putem SMS poruke.

10. Ako samtrate da će vam biti lakše da se prijavljujete jednim istim kodom, onda dodirnite na “Dobij rezervni kod” taster.

11.  Sačuvajte taj kod na sigurno mesto jer se u buduće možete i pomoću njega prijaviti. Naravno, u slučaju da vam vaš telefon tada nije pri ruci. 

To bi bilo to! Kao što vidite, nije komplikovano. Da podsetimo, svako sledeće prijavljivanje na Twitter će zahtevati PIN kod koji će vam stizati na registrovani mobilni telefon putem SMS poruke.