Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Spotify bi mogao uskoro da najavi sopstvenu uslugu pretplate na podcast!

Spotify bi mogao uskoro da najavi sopstvenu uslugu pretplate na podcast!

Apple je nedavno objavio da ulazi u tržište usluga pretplate na plaćene podkastove, a sada Wall Street Journal tvrdi da će Spotify predstaviti sopstvenu platformu za pretplatu na podkaste još koliko „sledeće nedelje“. Da vidimo o čemu se tu radi.

Biće razlike između sistema Apple i Spotify. Naime, Spotify navodno neće naplaćivati naknadu ili uzimati deo od svake pretplate. Podcasteri će moći sami da određuju cene, a ljudi koji koriste Spotify-jevu iOS aplikaciju biće preusmereni na veb lokaciju kako bi dovršili transakciju, čime će se izbeći Apple-ov zadati udeo u transakcijama App Store-a. Sumnjamo da će Apple imati prigovor na to zaobilazno rešenje.

 



Vreme najave Spotify-a verovatno nije slučajno, ali već mesecima se priča o moguće lansiranju usluge za podkast programe zasnovane na pretplati koja ne uključuje pristup svojoj premium muzičkoj paltformi. Za mesečnu naknadu, dobićete pristup pristup originalnim emisijama i ekskluzivnim epizodama. To je navodno detaljno opisano u istraživanju koje je sproveo Spotify .

U anketi su spomenuta četiri pretplatnička plana podkasta, koji počinju od 3 dolara, pa do 8 dolara mesečno. Najjeftiniji nivo bi vam omogućio da slušate „ekskluzivne intervjue i epizode“ bez oglasa sa platforme Spotify. Najskuplji nivo omogućio bi vam strimovanje „visokokvalitetnog originalnog sadržaja“ i rani pristup epizodama bez oglasa sa platforme Spotify.

Spotify takođe ulaže u podcasting tokom poslednje dve godine, poput kupovine proizvođača podcasta kao što su Gimlet, Parcast i The Ringer. Takođe su potpisali ugovore sa Michelle Obam-om, Kim Kardashian West i Joe Rogan-om.