Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako pravilno zalepiti foliju na ekran telefona? (VIDEO)

Kako pravilno zalepiti foliju na ekran telefona? (VIDEO)

Evo koji su to trikovi koji vam mogu pomoći da što pravilnije i lakše zalepite foliju na ekran telefona.

Svi mi kada pomislimo na lepljenje zaštitne folije na ekran telefona, prvo što nam padne na pamet je “lako ću ja to”. Ipak, kasnije, pri lepljenju folije sve nekako krene naopako i posao koji nam se činio tako jednostavnim postane izuzetno komplikovan.

 



U suštini, ukoliko se pridržavate nekoliko saveta i ukoliko primenite par trikova, lepljenje folije ćete sigurni privesti kraju bez mehurića ili neproporcionalnog pozicioniranja. Prvo ćemo vam navesti šta vam je sve potrebno.

Šta je sve potrebno za lepljenje zaštitne folije na ekran telefona?

Dakle, prvo što će vam biti potrebno je neko sredstvo za čišćenje stakla od prljavštine i prašine. Zatim vam je potrebna neka plastična kartica kojom ćete izvući sve mehuriće (kreditna kartica ili lična karta). I na kraju, bilo bi poželjno da imate malo samolepljive trake koja može poslužiti za izvlačenje prašine ukoliko slučajno zaluta tamo gde ne treba.

*Napomena

Pre nego što počenete sa lepljenjem folije, upoznajte se sa tim šta brojevi “1” i “2” znače. Radi se o zaštitnim folijama same zaštitne folije za ekran telefona.

Da pojasnimo, broj 1 je folija koja štiti onu strane zaštitne folije koja se lepi na ekran telefona. Samim tim, tik pre lepljenja zaštitne folije na ekran telefona potrebno je ukloniti foliju broj 1. Naš savet je da je uklonite postepeno, a ne odjednom.

Tek kada isterate sve mehuriće i završite ceo posao, onda možete ukoliniti foliju broj 2. Vodite računa da prilikom skidanja folije broj 2 slučajno ne odlepite zaštitnu foliju za ekran telefona. Dakle, polako počnite sa uklanjanjem folije broj 2 i onda prstom pritisnite zaštitnu foliju za ekran telefona kako se ne bi odlepila.



Folija broj 2 je tu kako se zaštitna folija za ekran ne bi oštetila prilikom isterivanja mehuriča, odnosno trenja plastične kartice. Ona nam praktično omogućava da primenimo pritisak preko folije, a da je ne oštetimo.

Kako pravilno zalepiti zaštitnu foliju na ekran telefona? 

E sada, na šta je bitno obratiti pažnju? Prvo i najosnovnije je dobro čišćenje stakla ekrana telefona! Znači, mnogo je bitno da se uklone svi tragovi korišćenja i prašina. Ukoliko se nađe neka čestica prašine na staklu prilikom lepljenja folije, računajte na to da ćete imati mehuriće koje nije moguće isterati.

Резултат слика за screen protection for smartphone

Kada očistite ekran valjano, onda treba da odlučite na koji način ćete centrirati foliju. Naš savet je da krenete od vrha telefona, vodeći se otvorima koje folija ima, i naravno vodeći se bokovima telefona.



Ukoliko se slučajno desi da na kraju folija bude krivo zalepljena, slobno je lagano odlepite i pokušajte da centrirate foliju dijagonalno. To možete uraditi tako što ćete ćošak folije zalepiti na ćošak samog telefona, a zatim dijagonalno primenjivati pritisak preko folije dok drugi ćošak takođe usklađujete sa telefonom.

Nakon lepljenja folije verovatno će postojati nekoliko mehurića. U tom slučaju plastična kreditna kartica ili lična karta može poslužiti i pomoći vam da isterate sve te mehuriće. Jetnostavno primenite pritisak preko mehurića ka krajevima folije.

Сродна слика



Videćete i sami, uopšte nije teško rešiti se mehurića ukoliko ste prethodno uklonili svu prašinu sa povšrine ekrana telefona. U slučaju da je u međuvremenu zalutala neka čestica prašine, pa vam ona ne dopušta da privedete posao kraju, onda jednostavno iskoristite samolepljivu traku i njome dodirnite tamo gde se problem javlja kako bi lepak pokupio sve čestice prašine.

No, ukoliko je kojim slučajem sve ovo za vas previše komplikovano, u Galaxy Code radnji možete kupiti zaštitnu folju ili zaštitno staklo po izuzetno niskim cenama i zamoliti ih da vam je zalepe. Oni to rade uslužno, bez naknade. Naravno, nemojte se nadati da vam oni zalepe foliju koju niste kupili kod njih.

Želimo da dodamo i to da Galaxy Code ima ogroman izbor gedžeta, prateće opreme, futrola, silikonskih zaštita i još mnogo toga. Cene će vam se sigurno dopasti jer veoma niske. Što je najbitnije, uvek vas mogu iznenaditi nekim popustom.