Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako pregledati kontakte koji su sačuvani na telefonu iako on nije kod vas!?

Kako pregledati kontakte koji su sačuvani na telefonu iako on nije kod vas!?

Evo kako da sa računara pregledate, uređujete i još mnogo toga, sve vaše kontakte koji su sačuvani na Android uređaju.

Nemojte brinuti barem za kontakte ako, zlo nečulo, izgubite telefon. Sve svoje sačuvane kontakte na Google nalog možete pregledati na drugom telefonu ili računaru. Mi smo vam jednom prilikom pisali o tome kako se pravilno čuvaju kontakti koji se ne mogu izbrisati vraćanjem telefona na fabričke vrednosti.

 



>> Kako sačuvati kontakte zauvek? <<

Svi sačuvani kontakti na Google nalogu bivaju tu “zauvek”. Jedino da vam neko hakuje nalog, da padne kometa direktno na Google-ov server ili da ih žutać iz pacman-a pojede ukoliko pobegne iz igrice. Šalimo se naravo, radi se čuvanju i pregledu kontakta sa “oblaka” (eng. cloud).

Kako to zapravo funkcioniše. Kada čuvate kontakt, imate izbor čuvanja između SIM, Telefon ili Google nalog. U tim sitacijama, kao što smo objasnili u jednom od naših tekstova, uvek treba odabrati Google nalog. Tada, iako vaš telefon nije povezan sa internetom, on priprema kontak za čuvanje na Google Cloud servis koji vi koristite u okviru Google naloga. Prvom prilikom kada se telefon poveže sa internetom, kontakti će viti sačuvani na Google nalogu što znači da ih možete pregledati sa bilo kod drugog uređaja. Evo kako:

1. Potrebno je da imate Google Chrome internet pregledač. Ukoliko ne želite da koristite baš njega, onda morate da se ulogujete na Google nalog preko drugog internet pregledača što je malo komplikovaniji posao.

2. Ukoliko koristiti Google Cheome, potrebno je da u adres baru unesete “www.google.rs” .

3. Ako ste već ulogovani sa nalogom koji koristite na vašem telefonu onda preskočite treći i četvrti korak. Ukoliko niste ulogovani uopšre, u gornjem desnom uglu kliknite na plavi taster “prijavi me” gde i novootvorenoj stranici treba da se prijavite na nalog koji ste koristili na telefonu.



4. Ako ste prijavljeni u Google nalogu na nalog koji niste koristili na telefonu potrebno je da kliknete na profilnu sličicu koja će biti pozicionirana u samom ćošku umesto tastera “prijavi me”. Zatim u padajućem panelu treba da kliknete na odjavi me. I naravno na kraju treba da se prijavite na svoj Google nalog koji ste koristili na telefonu.

5. Sada kada ste podesili odgovrajaući nalog možete da pristupite svim sačuvanim kontaktima. Sve što treba da uradite je da jednostavno pretražite “Google Contacts”

6. Kao rezultat pretrage, prvo u nizu, će vam se link/naslov “Google Contacts” koji vodi ka svim vašim sačuvanim kontaktima.Kliknite na njega.



7. Ako ste kliknuli na odgovarajući link, onda nakon kratkog učitavanja pred vama će se pojaviti lista sa svim vašim kontaktima.



Tu ćete imati kontakte sa Google+ društvene mreže i sa telefona. Već sa te stranice u mogućnosti ste da uradite mnogo toga. Da pogledate sve kontakte, da pogledate često kontaktirane, da pronađete i obrišete duplikate, da uvezete nove ili izvezete postojeće, da ih oštampate, da ih uređujete i još mnogo, mnogo toga.

Nadamo se da je ovo uputstvo bilo od koristi, ako jeste ne zaboravite da podelite tekst kako bi i vaši prijatelji saznali nešto novo.