Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako preskočiti Google sigurnosnu proveru nakon factory reset-a iz recovery-a? (VIDEO)

Kako preskočiti Google sigurnosnu proveru nakon factory reset-a iz recovery-a? (VIDEO)

Evo kako da zaobiđete sigurnosnu proveru koju vam Google nameće na Android 5 LolliPop uređajima ukoliko nasilno vratite telefon na fabričke vrednosti putem recovery-a.

Iako je naslov ovog teksta jako zbunjujuć, jednostavno nismo mogli drugačije da ga sastavimo. Sigurni smo da ste se barem jednom susreli sa ovim problemom. Google je ovu sigurnosnu proveru uvrstio u novu Android 5 LolliPop verziju kao dodatnu zaštitu od krađe. Ako nas pitate, skidamo kapu tome.

 Prosečan korisnik svakako neće uspeti da reši ovaj problem, da ne kažemo "prosečan lopov". Ipak, postoji način da se ova sigurnosna provera preskoči ukoliko koristite novije Samsung uređaje. Mi ćemo pokušati da vam objasnimo kako to ide, a ako budete imali neko pitanje molimo vas da nam pišete u komentarima ovog teksta.

Postoji dva načina da se ovo zaobiđe, jedan je putem aplikacije, a drugi putem wireless rutera.

I Metoda

1. Prebacite se u recovery i odradite vraćanje telefona na fabričke vrednosti (eng. wipe data/factory reset).

2. Ponovo pokrenite telefon kako bi došli do dela gde treba da unesete ranije korišćeni Google nalog.

3. Zatim preko računara preuzmite “RootJunky APK” i sačuvajte je na USB flash memoriju.

4. Povežite USB OTG kabel sa telefonom, a pomoću njega i USB Flash memoriju.5. Samsung uređaji automatski pokreću aplikaciju "menadžer datoteka" kada se USB Flash memorije povežu sa njima. Dakle, preko menadžera datoteka pronađite “RootJunky APK” aplikaciju koja je sačuvana na USB Flash memoriji i instalirajte je.

6. U toku instaliranja “RootJunky APK” aplikacije od vas će biti zatraženo da aktivirate opciju “Nepoznati izvori”. Vi naravno to uradite i privedite instaliranje aplikacije kraju.

7. Po završetku instaliranja aplikacije, dodirnite na taster “Pokreni aplikaciju” (eng. open the apliacation).

8. Kada pokrenete upravo instaliranu aplikaciju, ona će vas odvesti direktno u podešavanja telefona. Tu treba da pristupite kategoriji “Rezervna kopija i resetovanje” (eng. backup & reset).9. Unutar ove kategorije jednostavno izvršite klasično vraćanje telefona na fabričke vrednosti.

Evo videa koji celu proceduru prikazije.II Metoda

1. Prebacite se u recovery i odradite vraćanje telefona na fabričke vrednosti (eng. wipe data/factory reset).

2. Ponovo pokrenite telefon kako bi došli do dela gde treba da unesete ranije korišćeni Google nalog.

3. Unesite informacije za na nalog koji želite da se prijavite. U suštini nije ni bitno koje će informacije uneti, bitno je samo da unesete nešto kako bi mogli da nastavite dalje ka sinhronizaciji.

4. Ovaj korak je vrlo delikatan. Štos je u tome da vi treba da u pravom momentu isključite ruter na koji je povezan telefon. Imajte na umu da ovo može da vam uspe tek posle, recimo 10 pokušaja. Nama je uspelo iz 7 pokušaja.

5. Kada ubote pravi momenat za isključivanje rutera, telefon će prikazati da je konekcija izgubljena i dati vam taster pomoću kog možete preskočiti sigurnosnu proveru.

6. Dodirnite na taj taster i uputite se u podešavanja kako bi regularnim putem vratili telefon na fabričke vrednosti.

Evo video priloga gde se vidi cela procedura, stim da je umesto rutera ovde korišćen pristupna tačka drugog telefona.