Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google slike takođe imaju dugme „Iz prve ruke“!

Google slike takođe imaju dugme „Iz prve ruke“!

Dugme „Iz prve ruke“(eng. I’m Feeling Lucky) već godinama je glavna stvar na početnoj stranici Google pretrage. Možda ne znate da ga ima i u aplikaciji Google slike za iPhone i Android, takođe.

„Iz prve ruke“ jedna je od originalnih karakteristika Google pretrage. Možete da unesete upit i kliknete na dugme da biste prešli direktno na prvi rezultat. U današnje vreme, kada se rezultati prikazuju odmah dok kucate, dugme više liči na zabavni dodatak za slučajni izbor.

 



Za Google slike, dugme „Iz prve ruke“ prikazuje slučajne stvari u vašoj biblioteci. Može vam prikazati fotografije određenog dana, lokacije ili teme poput „košarka“. Jednostavno dodirnete dugme i prikaže vam se nekoliko fotografija ili video snimaka koje možda niste videli već neko vreme.

>> Kako sakriti ljude koji se pojavljuju u Google Slike uspomenama? <<

Kako da koristim „Iz prve ruke“ u Google slikama

Ova funkcija je dostupna za iPhone, iPad i Android. Radi isto na svim ovim uređajima. Samo izgleda malo drugačije.

Na iPhoneu ili iPadu jednostavno dodirnite i zadržite ikonu Google Slike na početnom ekranu ili iz direktorijuma u kojem se aplikacija nalazi. U iskačućem meniju odaberite „Iz prve ruke“(eng. I’m Feeling Lucky).

Na Androidu će izgledati drugačije u zavisnosti od pokretača koji koristite, ali ista metoda funkcioniše. Dodirnite i zadržite ikonu „Slike” na početnom ekranu, direktorijumu ili fioci aplikacija. U iskačućem meniju izaberite „Iz prve ruke“(eng. I’m Feeling Lucky).



Touch and hold, then tap

Nakon što dodirnete dugme, otvoriće se Google Slike i videćete stranicu sa fotografijama koja izgleda otprilike ovako:

Google Photos random results.

To je sve. Možete da izađete i ponovo dodirnete dugme da biste prikazali sasvim novi set slučajnih fotografija. Ovo je zabavan mali trik kojim ćete se vratiti starim stvarima u biblioteci Google Slika i pronaći neke lepe uspomene.