Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako pronaći aplikacije koje su nekada bile instalirane na telefon, a za koje ste zaboravili naziv?

Kako pronaći aplikacije koje su nekada bile instalirane na telefon, a za koje ste zaboravili naziv?

Ako ste baš odavno koristili neku aplikaciju na svom Android uređaju, a iz nekog razloga ste je kasnije izbrisali ili ste možda promenili uređaj pa je više nemate, onda ovde treba da je potražite kako biste je ponovo instalirali.

Često se dešava da neke aplikacije koje često koristite nakon promene Android uređaja budu zaboravljene jer vam tada nisu potrebne. Ipak, kada zatrebaju, nije lako setiti se naziva aplikacije i ponovo ih instalirati sa Google Play prodavnice…

 



Postoji način da pregledate sve do sada instalirane aplikacije na svim vašim Android uređajima gde ste koristili jedan isti Google nalog. Dakle, ako ste od samog starta koristili Google nalog na svim vašim Android uređajima, onda ćete bez ikakvih poteškoća moći da instalirate aplikacije koje ste nekada koristili. Nekada je baš zanimljivo ponovo koristiti aplikacije koje su ranije bile interesantne za korišćenje. Evo kako da ih pronađete! Nećete verovati koliko je lako:

1. Startujte Google Play prodavnicu.

2. Prevucite prst sa leve ivice ekrana prema desnoj, dok ste na početnoj stranici Google Play prodavnice.

3. Tada će vam se pojaviti panel sa dodatnim opcijama gde između ostalog imate kategoriju “Moje aplikacije i igrice” (eng. my apps & games) koju treba da dodirnete.



4. Po dodiru na kategoriju “Moje aplikacije i igrice” učitaće vam se stranica sa svim aplikacijama koje su na uređaj instalirane preko Google Play prodavnice. Međutim, to nisu sve instalirane aplikacije koje ste koristili i na ostalim uređajima. Da biste do njih došli potrebno je da dodirnete na isečak “Sve” (eng. all) koji se nalazi u samom vrhu stranice na kojoj se trenutno nalazite.

5. Kategorija “Sve” podrazumeva sve aplikacije koje ste ikada instalirali i probali u okviru svog Google naloga. To vam je praktično evidencija svih aplikacija koje ste probali na bilo kom Android uređaju.  



To je to. Jednostavno pronađite na listi aplikaciju koju ste tražili, instalirajte je i uživajte. Pogledajte priložene fotografije koje će vam pojasniti pomenute korake.