Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako zameniti mesta kapacitativnim tasterima za korak unazad i za dodatne opcije?

Kako zameniti mesta kapacitativnim tasterima za korak unazad i za dodatne opcije?

Evo kako da obrnete uloge kapacitativnim tasterima za korak unaz i dodatne opcije, kao i to kako da isključite pozadisnko osvetljenje.

Korisnici koji su dugo koristili telefon sa kapacitativnim tasterom koji je smešten na desnu stranu imaju problem da se naviknu na nov telefon čiji je taster za korak unazad smešten na levu stranu… Baš je nezgodno navići se na tu promenu.

 



Srećom, to nije obavezno jer je moguće zameniti uloge kapacitativnim tasterima tako da korak unazad bude baš tamo gde vama odgovara. E sada, javlja se problem koji podrazumeva svetleće ikone. To takođe može ometati korisnika pri korišćenju tastera jer deluje zbunjujuće ukoliko im je uloga zamenjena. Primera radi, kada dodirnete taster za koji mislite da je za dodatne opcije, telefon će registrovati komandu za korak unazad... Zna i ovo da bude nezgodno. No, to se može rešiti isključivanjem pozadinskog osvetljenja kako nakon zamena uloga ovih tastera oni svojim izgledom ne bi bunilli korisnike. Inače postoji mnogo telefona koji umesto različitih ikonica imaju samo tačkicu…

No, da se mi vratimo na suštinu, a to je uputstvo koje će vam pomoći da obavite “swap” ovih tastera. Da biste to uspeli, potrebno je da telefon ima pristup root-u tj. da je root-ovan. Dakle, to je obavezno. Sledeće preduslov je aplikacija za uređivanje dokumenata. Mi preporučujemo “QuickEdit”. Ovu aplikaciju možete pruzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa priloženog linka:

>> QuickEdit <<

Što se isključivanja pozadinskog osvetljenja kapacitativnih tastera tiče, potrebno je da se putem QuickEdit aplikacije pristupi sledećoj lokaciji: /sys/class/leds/button-backlight/ i samim tim pristupiti “max_brightnes change” datoteci. Kada otvorite pomenutu datoteku, vrdnost "255" promenite i postavite na "0".

Kako bi umesto kapacitativnog tastera za dodatne opcije postavili taster za korak unazad, takođe je potrebno putem QuickEdit aplikacije pristupiti datoteci “cypress-cap-sensor.kl” koja je smeštena na lokaciji: /system/user/keylayout/. Kasnije jednostavno zamenite tj. obrnite tekst kao što smo mi priložili ispod.



Netaknuto:

key 158 BACK VIRTUAL

key 580 APP_SWITCH VIRTUAL

Izmenjeno:

key 158 APP_SWITCH VIRTUAL



key 580 BACK VIRTUAL

Sačuvajte promene i ponovo pokrenite svoj telefon. To je to! Nadamo se da smo uspeli da vam pomognemo. U komentarima ovog teksta nam pišite ukoliko možemo nekako da vam pomognemo.