Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako zaobliti ćoškove ekrana na telefonu? (VIDEO)

Kako zaobliti ćoškove ekrana na telefonu? (VIDEO)

Evo kako da podesite da ćoškovi ekrana vašeg telefona bude zakrivljeni kao što je slučaj na ekranu LG G6 telefona... 

LG G6 je nedavno, na MWC sajmu u Barseloni, predstavio svoj novi vodeći telefon. I pre zvaničnog predstavljanja telefona, sasvim je bilo jasno čime će se LG G6 najviše dičiti. A to je ekranom! 

 LG G6 ima prostran ekran koji je spakovan u veoma malom kućištu. Sam taj prostor između ekrana i ivica telefona je minimalan i to stvarno izgleda fantastično. Međutim, postoji još jedna sitnica koju ekran LG G6 telefona čini posebnim. U pitanju su zakrivljeni, savijeni ili zaobljeni (kako god više volite) ćoškovi ekran.

>> LG G6 je zvanično predstavljen! Pročitajte sve što treba da znate o njemu! <<

Kod LG G6 telefona je to hardverski odrađeno. Znači, njegov ekran je jednostavno tako napravljeljen… Ali to ne znači da mi ostali koji nemamo uređaj sa takvim ekranom, a dopada nam se to, treba da budemo “ljubomorni”... Ne, ne!

Zahvaljujući Cornerfly aplikaciji, možemo da postignemo taj efekat zakrivljenih ćoškova ekrana kao što LG G6 telefon ima. Što je najbitnije, nije potreban root, modifikovanje ili bilo kakav hardverski DIY projekat kako bi se taj efekat zakrivljenih ćoškova postigao! Dovoljno je da dodelite Cornerfy aplikaciji neke dozvole i ceo posao je gotov.Cornerfly zapravo kreira zakrivljene ćoškove ekrana popunjavajući crnom pozadinom taj prostor koji ne trebalo da bude ekran. U slučaju da vam jednog dana to dosadi, izbrišite aplikaciju i opet ćete imati ćoškast ekran. To vlasnici LG G6 telefona neće moći i oni bi terbalo da budu ljubomorni na nas…

Šalu na stranu, ova aplikacija je stvarno zgodna. Ona ima nekoliko opcija koje nam pomažu da definišemo kod kojih aplikacija, ili u kom segmentu korisničkog izgleda Android-a, će se pojavljivati efekat zakrivljenih ćoškova ekrana. Tu je i slajder gde možete povećati ili smanjiti luk zakrivljenosti i prekidači koji vam omogućavaju da odredite na koji tačno ćošak će se zakrivljenost primeniti.Cornerfly možete besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice ili sa ovog LINKA. Pomenuti slajder koji vam omogućava da kontrolišete intezitet zakrivljenosti ćoškova se plaća te ukoliko vam je to potrebno, onda bi trebalo da “častite” programere 1$. Nije mnogo. Ali ako baš niste u mogućnosti ili ste “tvrdi  na dinar”, sa ovog LINKA možete besplatno preuzeti plaćenu verziju.

Evo video priloga koji će vam demonstrirati celu ovu našu priču:ž