Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Huawei Pura 70 Ultra - Šta to sve amerikanci propuštaju? (VIDEO)

Huawei Pura 70 Ultra - Šta to sve amerikanci propuštaju? (VIDEO)

Huawei je tiho lansirao nove Pura 70 telefone i svi su već sada dostupni za kupovinu. Mi smo imali prilike da se upoznamo sa najmoćnijim modelom i možemo vam reći da je ovo nešto drugačije u odnosu na ono na šta smo navikli od P serije.

Stigli su Huawei Pura 70 telefoni. Serija podrazumeva tri modela, a onaj najači Pura 70 Ultra je upravo pozvonio na naša vrata. Mi ga jesmo očekivali, ali ne ovako nenajavljeno.

 



Složićete se sa nama da je pravo iznenađenje da Huawei ovako tiho lansira potpuno novu seriju telefona koja donosi mnogo promena, počevši od samog naziva pa sve do nekih interesanih karakteristika.

Naravno, za sve što se dešava vezano za tiho lansiranje novih Huawei Pura 70 telefona postoji objašnjenje, ali nije kratko. Ovog trenutka ne želimo da vam govorimo o tome jer smo uzbuđeni ovim telefonom i time šta on kao uređaj donosi, a ima čime da se pohvali. Počnimo sa otpakivanjem i brzim uvidom u to o kakvom se uređaju radi.

Sama kutija je ovaj put nešto većih dimenzija. Postoji ova, kao, kartonska futrolica koja na sebi ima štampu tj. naziv modela telefona; Huawei Pura 70 Ulra, sa xmage oznakom. Futrola ima teksturu nalik zvezdama koje sijaju. Jesu li ovo možda neke sublimirane poruke ili puka slučajnost?



Kada izvučemo kutiju, videćemo opet neku štampu tj. neke osnovne informacije o uređaju. Za nas vrlo važna informacija je to da ovaj uređaj koristi AppGallery tj. Huawei mobilne servise. Ali… Postoji nešto što će vas mnogo obradovati, a što ćemo ostaviti za kraj.

Kada otvorimo kutiju, prvo što vidimo je telefon, obmotan papirnom zaštitom. Tu imamo i informacije o IMEI brojevima, ali to nas sada ne interesuje mnogo. Hajde da vidimo telefon.



E ovo je nešto sasvim drugačije na šta smo navikli od P serije. Dopada nam se pastelna zelena boja koju telefon ima. Zadnja maska je sačinjena od vegan leather teksture koja je ustvari nagoveštena na samom pakovanju uređaja. Dakle, nešto nalik zvezda koje sijaju. Ali dobro, svako ima različitu asocijaciju. Pišite nam u komentarima koja je vaša. Da li vidite zvezde koje sijaju ili nešto drugo?

Što se kamera tiče, opet wow! Moramo reći, radikalne promene imamo ovde. Nešto sasvim drugačije. Ne nešto novo što do sada nigde nismo videli, već nešto smelije od Huawei-a, rekli bismo. Ali, koliko znamo, upravo zato dolazi do promene naziva iz P serije u Pura seriju. Huawei želi da menja trendove, da bude odlučniji i da uvek  donese neke inovacije, kako u tehološkom smislu, tako i u estetskom.



Jedno je sigurno, Huawei Pura 70 Ultra će se jasno estetski isticati u celom tom premium segmentu. Svi će odmah prepoznati telefon koji koristite. Pre svega zbog tog oblika koje ima kućište zadnjih kamera. Nas podseća na slovo P. To slovo vidimo i u rasporedu kamera, ali i u samom obliku kućišta kamera.

Telefon je zaobljen praktično svuda. Zadnja maska se preliva ka metalnom okviru u svim smerovima. Prednje staklo takođe. Čini nam se kao vrlo udoban telefon. Za sada, utisci su nam vrlo pozivitni. Ali hajdemo da vidimo šta još dolazi uz telefon.

Kada podignemo kartonsku kolevku telefona, zateći ćemo punjač, kabel, papire i bamper. Što se punjača tiče, u pitanju je snaga od 100W.

Deluje nam kao da je identičan onom koji smo imali prilike da dobijemo uz Huawei P60 Pro model, pre svega zbog njegove jačine i toga što dolazi sa USB tip C  i USB tip A konektorima. Što se nas tiče, pun pogodak. Za nas jedan od boljih punjača.

Kabel je USB tip C na USB tip C i to je nešto što nam odgovara jer je sve manje uređaja koji koriste klasičan USB tip A konektor.

Bamper koji dolazi uz telefon takođe ima vegan leather zadnju površinu što je super. Ili je to neka ultra mega mekana plastika pa nas osećaj vara. Proverićemo pa ćemo o tome govoriti u detaljnoj recenziji. Super se uklapa sa telefonom, to je sigurno. Baš nam je drago što je u pitanju bamper, a ne silikonska futrola.

Bamper zaštiti telefon prilično dobro, a ne naruši njegov dizajn koliko to uradi silikonska futrola. I super izgleda ta zadnja površina sa P teksturom koja je u zelenim tonovima. Unutrašnjost bampera je mekana šte je odlično. Ovde pri dnu imamo “Designed by Huawei” štampu. Sveukupno, telefon izgleda sjajno, kako bez bampera, tako i sa njim.

Kada postavimo telefon i pokrenemo ga videćemo nešto na šta smo navikli kod Huawei telefona. Dakle, EMUI 14 korisnički izgled i Huawei mobilne servise. Međutim, postoje noviteti vezano za Google aplikacije koje će vas oduševiti.

Od sada, direktno iz AppGallery prodavnice možete instalirati sve Google aplikacije i one će raditi bez greške. Tačnije, postoji nekolicina Google aplikacija koje neće raditi, ali to je mizerno mali procenat. Pri prvom preuzimanju je potrebno da se prijavite na svoj Google nalog i to je to. Detaljnije o tome ćemo govoriti u recenziji.

Naravno, njegove kamere su fantastične. Ima ultraširokouganu, periscope i glavnu kameru koja se izdiže iz svog kućišta kada je pokrenete. Ovo nije zoom funkcionalnost, već nešto što telefonu daje mogućnost da koristi veliki senzor, stabilizaciju na nivou senzora i veliki otvor blende, a da pritom ispupčenje svih kamera ostane što je pliće moguće.
Estetski nas je Huawei iznenadio, ali i softverski. Međutim, to kako je Huawei uspeo da napravi ovaj telefon je posebna priča. Izazovi sa kojim su se susreli su kataklizmičkih razmera, a evo… Mi danas u našim rukama imamo telefon koji je rame uz rame sa ostalim najboljim telefonima sveta. Razlika je u tome što ostali brendovi nisu imali prepreke koje je Huawei imao. Zato mi moramo odati poštovanje Huawei kompaniji i reći im svaka čast! I dalje pomerate granice kao što je to nekada bilo. 

 

Cena najmoćnijeg Huawei Pura 70 Ultra modela je 185000 dinara. Već sada možete da ga poručite, a ako budete brzi, dobićete i poklon slušalice.