Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Roditelji će uskoro moći svojoj deci da daju džeparac putem telefona! (VIDEO)

Roditelji će uskoro moći svojoj deci da daju džeparac putem telefona! (VIDEO)

Zašto da jurite bankomat kada uz aplikaciju Beanstocks možete svom detetu da pošaljete digitalni džeparav! Zanimljivo zar ne? Detaljnije u daljem tekstu...

Dva jako mlada suosnivača su na bini, tokom jednog predstavljanja na jedan jako zanimljiv i pre svega duhovit način, upoznali publiku sa svojim novim projektom.  Kieran Mann, koji ima devet godina i Rohan Chopra, koji ima deset godina, su predstavili aplikaciju koja omogućava roditeljima da nadgeldaju, blokiraju ili odobre “digitalni džeparac” odnosno pravi tekući račun.

Aplikacija tj. projekat je nazvan “Beanstocks” i on podrazumeva dve aplikacije, jednu za klince a jednu za roditelje. Primera radi, roditelji mogu da podese u aplikaciji 5 ili 10 evra džeparca koji će klinci dobiti ukoliko ispune neko obećanje, srede sobu, dobiju neku lepu ocenu ili šta god da roditelje učini srećinm.



“Piggy banks je skroz iz prošlog veka” objasnio je Mann dok je govorio na bini. Ono što su osnivači imali na umu kada su se upustili u ovaj projekat je da klinci putem svojih gedžeta kao što su telefoni ili tablet računari, počnu da se uklljučuju i realno korišćenje bankarskih usluga kao što je transakcija novca. Dakle, cela neka slika Beanstocks-a je da deca nauče da svoj novac koriste elektronskim putem.

Chopra je rekao da u buduće roditelji neće moći da se izvlače kako im je sav novac na računu i kako oni uskoro mogu da počnu da koriste taj izgovor. Šaljiva konstatacija zar ne?

Da li je ovo potrebno ili ne u današnje vreme, procenite sami. Pogledajte šta misle ova dva “mladića”:

These two young founders impress with Beanstocks, a parent-to-child payments app at #HackDisrupt http://tcrn.ch/1LGZ8oO

Posted by TechCrunch on недеља 20. септембар 2015.