Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

LG je predstavio svoj novi pametni telefon na preklop!

LG je predstavio svoj novi pametni telefon na preklop!

Mislili ste da ne postoji Android telefon koji je na preklop? Izgleda da ste pogrešili, ovo je LG-ev drugi po redu pametni telefon na preklop koji pokreće Android platforma.

Telefoni na preklop nisu nešto što do sada nismo videli. Zapravo LG i njihov rival Samsung su tokom prethodne godine predstavili nekoliko pametnih telefona na preklop. Možda nisu popularni kao ostali Android uređaji koji su samo na dodir ali ipak postoji pristojno tržište za telefone poput ovih. Prošle godine LG je svojim obožavateljima telefona na preklop predstavio "Wine Smart".

 



 

Cilj je bio da se nadmaši Samsung-ov model SM-G9098 telefon na preklop sa dva ekrana, naravno i sa fizičkom tastaturom.

Nismo baš sigurni da će uspedi u svojoj nameri ali ovo je samo dokaz da LG želi da dokaže da je i dalje prisutan na tržištu pametnih telefona na preklop. Obzirom da se novi LG telefon na preklop naziva “Ice Scream Smart” to ne podrazumeva da ga pokreće Android verzija Ice Scream Sandwich. Ipak, ime definitivno malo zbunjuje ali sa druge strane je krajnje simpatično.

Videli smo da je Wine Smart telefon koji je prošle godine predstavljen pokretao Android 4.4 KitKat, za novi model koji treba biti pušten u prodaju se najavljuje verzija Android 4.4 KitKat sa mogućom nadogradnjom na Android 5 LolliPop.



LG-ev Ice Cream Smart telefon nam dolazi opremljen sa: 3.5 inča LCD ekranom rezolucije 480 x 320 piksela, 8 MPx zadnja kamera, VGA prednja kamera, 1 GB RAM-a, ulaz za micrSD karticu, 8 GB interne memorije, FM radio, Bluetooth 4.0, WiFi, USB 2.0, 1.2GHz Quadcore procesor i LTE komunikacija. Ovo nije loša postavka kada se uzme u obzir da telefon pored svega ovog sadrži i LTE komunikaciju.

Izgleda da LG ulaže dosta truda da izgura i liniju pametnih telefona na preklop. Iz LG-a se nadaju da će on bit popularan kod mladih jer će Ice Scream Smart ići u nekoliko jarkih boja. Još jedna zanimljivost vezana za ovaj model je i fizički taster za tamošnji popularan Kakao Talk. Naime, taster je tu kako bi korisnicima olakšao korišćenje ovog servisa za dopisivanje. Koliko znamo, taster za Kakao Talk se podesiti da otvara neku drugu aplikaciju tako da je to još jedna prednost.

Trenutno nemamo informacije o ceni, o tome kada će biti lansiran i da li će biti dostupan van Koreje. Čim budemo imali informaciju o tome bićete obavešteni na našoj Facebook stranici.

 



Ako želite da instalirate Kakao Talk na priloženom linku možete pogledati detaljno uputstvo kako da preuzmete i instalirate ovu popularnu aplikaciju za dopisivanje:

>> Kako instalirati Kakao Talk na telefonu? <<