Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Remix OS je Android 5 LolliPop platforma za Windows i Mac računare! (VIDEO)

Remix OS je Android 5 LolliPop platforma za Windows i Mac računare! (VIDEO)

Sredinom januara će svi, na svojim desktop i laptop računarim, moći da probaju neverovatni Remix OS! Konačno da stigne Android za računare...

Remix Mini je uređaj koji su mnogi vrlo brzo zavoleli. Malih je dimenzija, prenosiv je, ima solidne karakteristike i pre svega odlično prilagođenu Android platformu. Naime, Android platforma je toliko prilagođena da prosto neodoljivo izgleda kada se koristi uz pomoć miša i tastature.

 



U suštitni, Remix OS izgleda i funkcioniše onako kako su svi očekivali od Chrome OS-a. Jednostavno korisničko iskustvo koje podseća na Windows i Mac operativne sisteme, naravno sa svim prednostima Android platforme.

Budući da je Remix Mini postao vrlo popularan uređaj, upravo zbog svoje prilagođene Android platforme, Jide je rešio da portuje Android platformu i omogući svima da je instaliraju na svom računaru. Kako se Jide navodi, x86 verzija Remix OS-a će sredinom janura, tačnije 12. januara, biti dostupna za javno, besplatno preuzimanje.

Kompanija Jide ističe da će Remix OS biti od ogromne koristi korisnicima iz nerazvijenih i socijalno ugroženih regiona. Budući da će moći da se upakuje u uređaj veličine USB flash memorije, korisnici neće morati da poseduju računar, već je dovoljno da ga pozajme ili iskoriste TV kod svojih prijatelja, poznanika ili u internet kafeu.



Takođe, Remix OS će dobrodoći svima koji imaju stariji tip računara.Remix OS će raditi mnogo brže i fluidnije od bilo kog drugog operativnog sistema na tako matorom hardveru.

Minimalne karakteristike koje zahteva Remix OS su USB 3.0 flash memorija, kapaciteta 8 GB, koja podržava FAT32 formatiranje i naravno računar koji ima mogućnost boot-ovanja sa USB flash memorije.

U regionima koja se tek razvijaju, Remix OS ima za cilj da svima omogući privatne računare i pristup podacima gde god se nalaze, u bilo kakvom okruženju. Korisnici više neće morati da brinu da li će morati sve iznova da instaliraju i postavljaju računar kada nisu u svom domu jer će uz Remix OS, na USB-u, uvek biti spremni za rad sa već ranije instaliranim aplikacijama i podeševanjima. Dakle, Remix OS će omogućiti svima da svoj lični računar ponesu u internet kafe, na selo, letovanje, itd…



Inače, Remix OS će sve stare AMD i Intel računare vratiti u život i dodeliti im neku potpuno novu ulogu!

Trenutno, Remix OS 2.0 je baziran na Android 5 LolliPop, međutim radi se na tome da se on nadogradi na Android 6 Marshmallow u skorijoj budućnosti. Besplatan je, tako da nema razloga da ga ne probate na svom računaru, ako već volite Android platformu.