Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako napraviti i objaviti 3D fotografiju na Android telefonu?

Kako napraviti i objaviti 3D fotografiju na Android telefonu?

Evo kako da napravite i na Facebook podelite 3D fotografiju sa vašeg Android telefona!

Ako se sećate, Facebook je iPhone korisnicima pre možda godinu dana, ili nešto više, omogućio deljenje takozvanih 3D fotografija. Naravno, samo iPhone modeli sa dve kamere bi mogli da naprave takvu fotografiju. 

 



Ako ne grešimo, iPhone 7 Plus je u tom momentu bio prvi telefon sa opcijom deljenja 3D fotografija na Facebook-u. Nametalo se pitaje kada će Android telefoni dobiti tu opciju i zašto ne već ne poseduju kada većina modela ima barem dve, ako ne i više kamera. 

>> Skrivene Facebook Messenger opcije za koje niste znali! (VIDEO) <<

>> Kako sakriti “online” status na Facebook Messenger-u? <<

>> Kako postaviti “story” na Facebook strani? <<

Pa… Iskreno da budemo, nemamo informaciju zašto, ali imamo informaciju da je Facebook obećao da ovu opciju omogući Android korisnicima mnogo ranije nego što jeste. Bilo kako bilo, Android uređaji su polako počeli da dobijaju tu opciju te vlasnici Android telefona već sada mogu da podele 3D fotografije.

Evo primera jedne 3D fotografije za Facebook:



Da se razumemo, odavno već postoje online alati za kreiranje 3D fotografije koju kasnije možete podeliti na Facebook. Čak postoje i Photoshop tutorijali koji pokazuju kako da definišete ili bolje reći, generišete dubinu fotografije fiji što zapravo čini 3D fotografiju.

>> Kako napraviti 3D fotografiju za Facebook u Photoshop-u? <<

Ipak, to je prilično pipav posao i nikako nije sve tako lagano kao kada pomoću svog telefona okinete 3D fotografiju i podelite je na Facebook-u.

Mi smo imali prilike da testiramo ovu opciju na Galaxy S9+ modelu kojeg pokreće Android 9 Pie. Pa hajdemo da vidimo kako izgleda proces kreiranja i deljenja 3D fotograija na Android uređajima.



>> Kako napraviti zanimljiv video i postaviti ga umesto profilne fotografije na Facebook-u? <<

>> Kako postaviti privremenu Facebook profilnu fotografiju? <<

Kako napraviti i podeliti 3D fotografijuna Facebook-u?

1. Prvo što treba da uradite je da napravite fotografiju  koristeći režim koji upošljava primarnu, ali i sekundarnu kameru koja je zapravo senzor dubine. Kod Samsung telefona je to “Fokus uživo” režim, a kod ostalih je to obično “Portret režim”.



2. Sada pokrenite aplikaciju, dodirnite na opciju za kreiranje novog posta.

3. Kada se pojavi polje za unos teksta, odmah ispod će vam se lista na kojoj je opcija “3D Fotografija”. Dodirnite na tu opciju. 

4. U slučaju da se “3D Fotografija” ne pojavljuje, to onda znači da vaš model telefona trenutno nije podržan.

5. Kada se pojavi galerija, izaberite fotografiju. Prikazaće se samo one fotografije koje su podržane odnosno koje u sebi sadrže informacije o dubini.

6. Nakon što izaberete fotografiju, sačekajte da se ona obradi.

7. I na kraju, pregledajte kako je fotografija ispala. Ako ste zadovoljni, prosto je podelite kao i svaku drugu fotografiju. 

U slučaju da imate nekih problema ili nedoumice prilikom kreiranja i deljenja 3D fotografija na Facebook-u, slobodno nam pišite u sekciji “pitanja i odgovori” a neko od administratora ili iz zajednice će vam prvom prilikom odgovoriti. 

>> PametniTelefoni.rs - Pitanja i odgovori <<