Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako sakriti “online” status na Facebook Messenger-u?

Kako sakriti “online” status na Facebook Messenger-u?

Evo kako da od svojih Facebook prijatelja sakrijete to da li ste aktivni na Messenger-u  tj. Facebook-u.

Facebook društvena mreža se iz dana u dan menja u cilju poboljšanja korisničkog iskustva. Neke promene koje su nam stigle su stvarno korisne, ali neke i nisu. Tačnije, neke od tih promena se mogu zloupotrebiti zarad špijuniranja i uhodanja.

 



Primera radi, Facebook Messenger već odavno prikazuje ko je od prijatelja trenutno aktivan na mreži, kako putem računara, tako i putem telefona. Neki poslodavci ovu Facebook opciju često koriste kako bi se proveravali svoje zaposlene i utvrdili da li vreme na poslu provode na društvenim mrežama ili radeći. Doduše, nekada ovo i prijatelji zloubotrebe u slične svrhe, a često i partneri.

>> Skrivene Facebook Messenger opcije za koje niste znali! (VIDEO) <<

>> Saveti i trikovi za Facebook Messenger! <<

>> Facebook Messenger dobija nove funkcije: obaveštenja na pominjanje i reakcije na poruke! <<

To nije uredu! Smatramo da je privatnost jako bitna stvar. Kada vam neko oduzme pravo na privatnost, oduzeo vam je slobodu. Shodno tome, svi kome je to bitno trebalo bi isključe “Active” opciju u Facebook Messenger aplikaciji. Evo kako se to radi:

1. Prvo pokrenite Facebook Messenger aplikaciju.



2. Na dnu ekrana ćete imati nekoliko ikonica koje vas vode ka različitim stranicama. Vi tu treba da dodirnete poslednju ikonicu u nizu tj. prvu za desne strane.

3. Sada u gornjem desnom delu ekrana imate isečak “Active” na koji treba da dodirnete.



4. U okviru “Active” isečka ćete imati listu svih vaših prijatelja koji su trenutno aktivni na Faceboook-u kako preko računara, tako i putem telefona.

5. Kako bi sakrili vaš status “Aktivan” na Facebook-u, potrebno je dodirnuti na prekidač koji se nalazi u produžetku vašeg imena i rezimena.



To je to! Upravo ste onemogućili špijuniranje vašeg Facebook naloga. Ono što je bitno da znate je da nije moguće videti ko je aktivan od vaših prijatelja jednom kada deaktivirate “Active” opciju za vaš nalog.

Više o Facebook Messenger aplikaciji pročitajte u našim mnogobrojnim člancima koje možete pronaći OVDE.