Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Facebook Messenger dobija nove funkcije: obaveštenja na pominjanje i reakcije na poruke!

Facebook Messenger dobija nove funkcije: obaveštenja na pominjanje i reakcije na poruke!

Grupno dopisivanje će postati manje haotično uz globalno lansiranje nadogradnje za Facebook Messenger koja donosi dve nove funkcije: obaveštenja pri pominjanju nekog od članova grupe i reakcije na poruke.

U okviru nove Facebook Messenger aplikacije ćete moći da pomenete svog prijatelja i tako mu pošaljete dodatno obaveštenje koje će ga podstaći da vam pošalje odgovor. Takođe, prijatelju koga ste pomenuli, ne može da promakne prepiska jer dobija obavštenje o njoj.

 



Da biste pomenuli nekog, dovoljno je da unesete karakter “@” i ime prijatelja u produžetku. Dakle, isto kao kada pominjete nekog u postu.

Inače, reakcije koje je Facebook dobio za postove će postati dostupne za poruke. To znači da ćete moći da odreagujete na poruke emotikonima među kojima se ovaj put nalazi i “ne sviđa mi se” tj “dislike”… Reakcije se ostavljaju dužim dodirom na poruku pa dodirom na željeni emotikon koji će se pojaviti u nizu ispod poruke. Svi će moći da vide koliko je ljudi ostavilo reakcija i koje su to reakcije…

Reakcija “Ne sviđa mi se” može biti prvo uključena u okviru Facebook aplikacije, za postove, ali nju Facebook ne naziva tako već “Ne” reakcijom…