Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako izbrisati više aplikacija odjednom preko Google Play prodavnice?

Kako izbrisati više aplikacija odjednom preko Google Play prodavnice?

Imate previše aplikacija u telefonu koje želite da otklonite ali ne želite da ih brišete pojedinačno? Ne brinite, Google Play prodavnica će vam u tome pomoći. Pogledajte kako!

Google Play prodavnica je od ključne važnosti da biste na najbolji način iskoristili mogućnosti dostupne na vašim Android telefonima. Gotovo svaka aplikacija ili igra koju želite da preuzmete za telefon dolazi iz Play prodavnice. Standardni korisnici provedu dosta vremena u Play prodavnici uzimajući u obzir sve što im je potrebno prilikom podešavanja novog telefona. 

 



Google je tokom godina doterao i ažurirao Play Prodavnicu predviđajući potrebe korisnika i implementirajući funkcije koje će korisnicima dobro doći. Pored novih igara i aplikacija, ovde su dostupna i sva najnovija ažuriranja. Takođe su usvojili novi materijalistički dizajn, a tamni mod je takođe dostupan. Google Play prodavnica je takođe usmerena na poboljšanje korisničkog iskustva kako bi korisnicima olakšao život. 

Pored toga što je izvor iz kojeg dolazite do svih aplikacija i igara koje su vam potrebne, takođe možete i da deinstalirate aplikacije i igre koje vam nisu potrebne na telefonu.

Aplikacije i igre možete deinstalirati tako što ćete direktno otići na njihovu stranicu i kliknuti na Deinstaliraj. 

Ovo je zgodan način da se rešite nereda na telefonu. Još jedna zgodna nova funkcija koja je sada dostupna u Google Play prodavnici je mogućnost deinstalacije više aplikacija u paketu. Opcija se može naći i na stabilnoj verziji i ne zahteva da se prijavite za bilo koji beta program. 

Koraci koje treba preduzeti da bi to učinili dati su u nastavku: 



  1. Otvorite fioku aplikacija na Android telefonu. 

  2. Pronađite Google Play prodavnicu u fioci aplikacija i dodirnite je.

  1. Prevucite desno u meniju Google Play prodavnice, a zatim kliknite na opciju pod nazivom „Moje aplikacije i igre“.

  1. Bićete preusmereni na ekran koji će prikazati sve aplikacije koje imate na telefonu. Postoje četiri ododeljka kojima se može prelaziti prstom. Ododeljci se nazivaju Ažuriranja, Instalirano, Ostalo i Beta.



  1. Idite na odeljak koji kaže Instalirano, a zatim dodirnite Memorijski prostor. 

  1. Sada ćete videti listu svih aplikacija i igara koje ste instalirali na telefon. Odaberite sve aplikacije i igre koje želite da deinstalirate, a zatim kliknite na „Oslobodite“. Pored teksta oslobodite stojaće i količina podataka koja će se osloboditi brisanjem ovih aplikacija.

  1. Pojaviće se iskačući prozor koji će tražiti da potvrdite svoj izbor. Ovde možete dodirnuti „Oslobodite“ kako biste se rešili svih neželjenih aplikacija i igara. Zatim će vam se pojaviti poruka da je oslobođena količia podataka koju ste videli u koraku ispred.



To je sve što treba da uradite kada želite da se oslobodite više aplikacija i igara sa Android telefona.