Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

5 stvari za koje niste znali da možete da radite sa pametnim telefonom!

5 stvari za koje niste znali da možete da radite sa pametnim telefonom!

Ako je prošlo neko vreme otkako ste pretraživali nove aplikacije, možda je vreme da se zapitate da li svoj pametni telefon koristite na najbolji način. Pogledajte ovih pet besplatnih aplikacija i vidite da li nešto novo vaš telefon može početi da radi za vas još danas.

Sa svakom novom generacijom pametnog telefona sposobnim da urade više od onog pre njega - a tehnologija koja stoji iza njih napreduje praktično brzinom munje - teško je zamisliti da je postojao period kada smo ih koristili samo za telefoniranje.

 



Nove funkcije i aplikacije svakodnevno izlaze na tržište, čineći naše telefone sposobnim da za nas da obavljaju zadatke koje nismo mogli da zamislimo pre 10 godina. 

Skenirajte dokumente

Zaboravite glomazne kombinacije skenera / faksa s kraja 1990-ih. U današnje vreme većina pametnih telefona ima moćne kamere koje vam omogućavaju mnogo više od snimanja nekoliko fotografija. Aplikacije poput CamScanner za iOS i Android omogućavaju vam da gotovo sve što možete slikati pretvorite u PDF. Pomoću ove funkcije možete da sačuvate digitalne kopije vizitkarti, priznanica i drugih važnih dokumenata. Možete čak i deliti dokumente putem e-pošte direktno sa telefona ili možete poslati dokumente na klasičan fiksi faks.

>> CamScanner - Android <<

>> CamScanner - iOS<<

Pratite puls

Izmerite puls, gledajte svaki otkucaj srca pomoću PPG grafa u realnom vremenu i nadgledajte kardio vežbe pomoću aplikacija poput Instant Heart Rate za iOS i Android, koja koristi kameru telefona na način veoma sličan radu skenera dokumenata. Kamera se koristi za otkrivanje promena boja na vašem kažiprstu koje su direktno povezane sa vašim pulsom. Aplikacije poput ove je zabavno isprobati, čak i ako ste samo znatiželjni da vidite kako funkcionišu, ali takođe vam mogu pomoći da pratite zdravlje srca i ostanete na vrhu svojih fitnes ciljeva.



>> Instant Heart Rate - Android <<

>> Instant Heart Rate - iOS <<

Pratite svoju decu

Aplikacije za GPS praćenje, kao što je aplikacija Life360 za iOS i Android, pružaju roditeljima svuda pružaju malo dodatnog mira. Ova aplikacija omogućava članovima porodice da ostanu u kontaktu i obaveste jedni druge kada bezbedno stignu na odredište. Korisnici mogu da vide lokacije prijatelja i porodice na privatnoj mapi, ćaskaju jedan na jedan, pa čak i da prate izgubljeni ili ukradeni telefon.



>> Life360 - Android <<

>> Life360 - iOS<<



Merite ugao nagiba predmeta i razdaljinu

Ove praktične aplikacije pretvaraju vaš pametni telefon u praktičan višenamenski alat. Bubble Level za iOS i Android koristi akcelerometar vašeg telefona (ista stvar koja rotira prikaz ekrana kada promenite položaj telefona) da bi otkrio koliko je površina ravna. Korišćenje ove aplikacije je veoma jednostavno. Samo postavite vaš telefon na površinu datog objekta. I nikada više ne pogađajte visinu ili udaljenost pomoću Smart Measure za Android. Koristi trigonometriju za merenje udaljenosti, visine, širine i površine datog objekta. Kada koristite aplikaciju, dovoljno je da usmerite kameru telefona na ono što želite da izmerite, a zatim pritisnite okidač kao da snimate.

>> Bubble level - Android <<

>> Bubble level - iOS <<

>> Smart Measure - Android <<

Identifikujte stvari

Jeste li ikada pogledali u nešto i bili potpuno zbunjeni šta je to ili ćemu to služi? Naziv za to je bio na vrhu vašeg jezika, izluđujući vas jer ne možete da se setite kako se zove? Tim frustirirajućim situacijama je došao kraj uz Google objektiv za Android i iOS (korisnici iOS-a mogu pristupiti funkciji putem aplikacije Google Photos). Samo snimite fotografiju proizvoda, slike, bar koda, poznatog objekta ili popularne fotografije. Ako Google može da uporedi vašu fotografiju sa nečim u svojoj bazi podataka, pružiće vam korisne informacije. Možete ga koristiti i za prevođenje slikanjem teksta na stranom jeziku.

>> Google Lens - Android <<

>> ‎Google Photos - iOS <<

Ovo je samo nekoliko naizgled bezbroj aplikacija koje su danas dostupne za pametne telefone. Sa toliko besplatnih aplikacija koje su dostupne, isprobavanje nekoliko novih načina upotrebe pametnog telefona je i lako i zabavno.