Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Doogee Mix 4 je prvi telefon bez ivica oko ekrana koji otvara klizeći! (VIDEO)

Doogee Mix 4 je prvi telefon bez ivica oko ekrana koji otvara klizeći! (VIDEO)

Doogee Mix 4 još nije lansiran, ali mi već sada imamo neke vrlo zanimljive i zvanične informacije o njemu.

Doogee je kompanija koja već dugo pokušava da se dodvori grupi korisnika čiji “džep” nije previše dubok. Oni prave prilično povoljne telefone sa uzbudljivim dizajnom. Doduše, često su kompromisi ekstremni pa uprkos inovativnom dizajnu, karakteristike budu vrlo niske i loše. 

 



Međtuim, situacija se promenila. Doogee telefoni su postali vrlo popularni, zahvaljujući pre svega njihovoj ceni, ali i u velikoj meri ogromnoj YouTube zajednici koja je plasirala recenzije, kritike i savete vezano za ovaj brend. Naravno, veliki broj tih recenzija je sponzorisano, ali to menja činjenicu da je Doogee danas poznat brend na svim tržištima, pa i kod nas.

Sve u svemu, njihov nedavni poduhvat nas je veoma prijatno iznenadio. Oni su za svoju Mix liniju rešili da lansiraju model koji će se razlikovati od svoh telefona do sada, uključujući i one koji nisu Doogee brenda. U pitanju je Mix 4 model i on dolazi sa ekranom koji se prostire bukvalno do svih ivica telefona! Oni koji prate Doogee znaju da je Mix 3 model preskočen. Zašto? Za sada ne znamo, ali možemo da pretpostavimo da žele da naprave distancu inovacijom.

Inovacija inače nije samo ekran koji se prostire do samih ivica telefona, već i to kako je Doogee rešio postavljanje prednjih kamera, senzora, slušalica i slično. Naime, oni su napravi Mix 4 telefon slojevito tako da se prednjoj kameri i slušalici može pristupiti fizičkim klizanjem ekrana na dole, a zadnje površine telefona na gore.

Veoma poznati kreator sadržaja na YouTube platformi, MrWhosTheBoss, je imao priliku da eksluzivno pregleda prototip Doogee Mix 4 telefona i tako podeli sa svojim pratiocima po neku informaciju. U suštini, taj prototip nam neće otkriti kako telefon radi, samim tim, koje su mu konkretno karakteristike, ali nam može dati neke naznake.

Ako pogledamo prototip, zaključićemo da Mix dolazi sa dve zadnje kamere i potpuno metalnom izradom. To je uočljivo, kao i to da dolazi sa slojevitim dizajnom koji dovodi do toga da telefon bude debeo čak 11 milimetara. Ova informacija ne bi trebalo da razočara jer je sve ostale proporcije su daleko kompaktnije u odnosu na konkurenciju. Dakle, ekran je velike dijagonale, rekli bismo oko 6 inča, ali je i telo telefona praktično isto toliko dugačko.

Kada se telefon “otvori”, čuje se jasan klik koji uverava da su slojevi telefona do samog kraja razvučeni. Pretpostavljamo da će Doogee podesiti Mix 4 tako da se prednja kamera pokrene svaki put kada bi se telefon otvorio. To bi bila vrlo zgodna dodatna funkcija.



Iako će većini ovo izgledati vrlo nesigurno, jer su se telefoni “na izvlačenje” ranije vrlo često kvarili, to ne mora da bude slučaj i sada. Mnogo je tehnologija naredovala te i sam mehanizam na izvlačenje. Probajte da gledate na Mix 4 kao na vrlo dobar “hack” Doogee kompanije, a koji omogućava ekranu da se prostire bukvalno do samih ivica telefona.

Doogee je naveo da planira da koristi do sada najbolji tip AMOLED ekrana za Mix 4 model. To nam može nagovestiti da će Doogee verovatno implementirati čitač otiska prstiju ispod ekrana budući da on može funkcionisati samo ispod AMOLED ekrana. To nije sve, očekuje se da će Mix 4 doći sa Snapdragon procesorom, koji tačno model, to ne znamo, ali je svakako ogroman korak napred u odnosu na MediaTek.

Doogee Mix 4 možemo očekivati do kraja 2018, godine po ceni od koja sigurno neće biti ispod 300$. Ako bude u tom, 300$ - 400$, cenovnom rangu, onda svi možemo da se radujemo novoj eri povoljnijih telefona.