Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ove, tako realne “fotografije” pravi jedan arhitekta. Iznenadićete se kada vidite kako! (VIDEO)

Ove, tako realne “fotografije” pravi jedan arhitekta. Iznenadićete se kada vidite kako! (VIDEO)

On ne koristi četkice. Ne koristi čak ni boje! Njemu nije potrebno 50 kvadrati prostora da bi napravio ovakva umetnička dela! Dajte mu malo vremena, tišine i "bum"! 

U naslovu smo napisali “fotografije” jer nam je skroz neprirodno reći slike! Međutim, terminologija koju smo koristili po svom instinktu i nije baš ispravna budući da su priloženi radovi rukom napravljeni, i to putem tableta i fotošopa (eng. photoshop). Dakle, fotografije sigurno nisu.

 



Radovi su toliko uverljivi da je to prosto neverovatno. Naravno da danas postoje slikari koji na platnu mogu da naprave pravo čudo. Ipak, naše oduševljenje je veće zato što je su ovi radovi napravljeni putem tableta i programa fotošop.

Nehaal Gonsalves, koji je rodom iz Indije, radi kao arhitekta a svoje slobodno vreme posvećuje digitalnoj umetnosti tj. slikanju putem fotošopa. Slobodno možemo reći da je njegovo slobodno vreme svakako lepo pretočeno u umetnost. Iako za sebe ne tvrdi da je umetnik, on to definitivno jeste.

Zanimljivo je to da on nikada nije pohađao školu koja podučava ovakve tehnike, šta više nije ni posećivao online kurseve, već uz malo mašte i dobro poznavanje fotošopa, rodila su se ova umetnička dela.

Njegova tehnika je zapravo veoma jednostavna. On koristi mrežu (eng. grid) kako bi mogao da lepo organizuje poroporciju svojih radova, koristi mnogo slojeva (eng. layers) i naravno nekoliko alatki i različitih četkica (eng. brush) prilikom crtanja.

 

Process video of my @emmawatson digital painting. Had an amazing time doing this piece. Was quite a challenge but learnt a huge load #emmawatson #emma #watson #madewithwacom #artwork #digitalart #timelapse #process #painting #art



A video posted by Nehaal Gonsalves (@nehaalgonsalves) on Feb 4, 2016 at 10:10am PST

Svaki sloj ima svoju namenu. Jedan sloj je obrađivao kako bi koža izgledala dobro, jedan sloj kako bi kosa bila kako treba i slično. Što detalja tiče, jednostavno bi zumirao i polako odrađivao novo sloj namenjen detaljima.

Kako Nehaal Gonsalves navodi, ne morate biti previše nadareni koliko je bitno da budete strpljivi ali i uporni u nameri da sve bude perfektno.



Nama se dopadaju njegovi rado te smo ga odmah zapratili na Instagram društvenoj mreži. Zapratite ga i vi i uživajte u njegovim čarobnim slikama.