Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako root-ovati telefon ili tablet pomoću aplikacije! (VIDEO)

Kako root-ovati telefon ili tablet pomoću aplikacije! (VIDEO)

Root-ujte Android JellyBean, Android KitKat, Android LolliPop u svega nekoliko dodira, pomoću aplikacije KingRoot! U ovom uputstvu vam prilažemo i video koji će vam detaljno prikazati proces root-ovanja. 

Možda ćete se malo začuditi kada shvatite da KingRoot aplikaciju morate da skinete sa sajta. Zapravo, KingRoot se ne nalazi na Google Play prodavnici jer ona narušava pravila koje je Google naložio.

 



Jedan od najvećih razloga zbog kojeg se korisnici boje da instaliraju KingRoot je to što aplikacija zahteva da se prihvate uslovi korišćenja koja podrazumevaju to da KingRoot može koristiti kameru telefona, informacije o kontaktima, informacije o IMEI-u  i slično.

>> Šta je ROOT, Recovery i Custom ROM? <<

>> Zašto root-ovati telefon ili tablet? <<

>> Razlike između Android Root-a i iPhone Jailbreak-a? <<

Sve podseća na neku aplikaciju zaduženu za prikupljanje informacija o korisicima i njihovim telefonima, odnosno na špijunažu. Ipak, prema našem iskustvu, KingRoot nas ni u jednom momentu nije ugrozila, a po priloženom video zapisu jasno možete videti da aplikacija bez problema root-uje telefon. Mi smo probali na dvadesetak različitih uređaja i nama je root-ovanje uvek prolazilo. Ako ste voljni da probate i vi, evo šta treba da uradite:

1. Preko telefona preuzmite KingRoot aplikaciju sa zvaničnog sajta:



>> KingRoot.net <<

2. Da bi ste mogli da instalirate ovu aplikaciju neophodno je da imate štikliranu opciju “nepoznati izvori”. Ukoliko je nemate i ne znate kako da to obavite, evo uputstva:

>> Kako da omogućite instaliranje aplikacije sa telefona ili microSD kartice? [Nepoznati izvori] <<

3. Ako ste uspešno aktivirali opciju “nepoznati izvori”, onda možete da idete u folder ”Download” na vašem telefonu gde možete naći preuzetu aplikaciju “KingRoot”.



4. Dodirnite na KingRoot aplikaciju i instalirajte je.

5. Nakon instalacije u fioci sa aplikacijama pronađite i startujte aplikaciju “KingRoot

6. KingRoot će vas u početku kroz slajdove uputiti u svoje mogućnosti. Taj deo slobodno preskočite dok ne naiđete na taster "root".U zavisnosti od statusa Android uređaja, KingRoot će možda prvo prikazati informaciju o tome da li je uređaj root-ovan pa tek onda prikazati taster za root-ovanje.



6. Po dodiru na taster “Root” proces root-ovanja biće započet. Sačekajte da se sve završi. Može da potraje zato budite strpljivi. Nekada se dešava da se uređaj restartuje više puta. To je sasvim normalno, nemojte se uplašiti.

7. Po završetku root-ovanja preuzmite aplikaciju “Root Checker” sa priloženog linka i proverite da lil vam je telefon root-ovan:

>> Kako proveriti da li je vaš telefon rutovan? [Root] <<

8. Ukoliko vam se slučajno desi da root ne bude uspešan, evo uputstva koje će vam sigurno pomoći da uspete u tome. Ovo je automatizovan način root-ovanja, putem programa za računar koji se naziva KingoRoot:

>> Kako root-ovati telefon ili tablet pomoću programa? [KingoRoot programa] <<

Takođe, naša preporuka je da probate iRoot program koji danas ima veću efikasnost od svih ostalih uređaja. Na priloženom linku imate detaljno uputstvo:

>> Kako root-ovati telefon ili tablet bez narušavanja garancije! [iRoot] <<

9. Što se Samsung uređaja tiče, najtoplije preporučujemo da pristup root-u obezbedite uz pomoć CF Auto Root-a. Na priloženom linku imate detaljno uputstvo kako da to uradite:

>> Kako rutovati Samsung telefone pomoću CF Auto Root alatke? [Kompatabilno sa preko 300 telefona] <<

Pogledajte i video uputstvo: