Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako root-ovati telefon ili tablet bez narušavanja garancije!

Kako root-ovati telefon ili tablet bez narušavanja garancije!

Evo kako da root-ujete svoj telefona da se to kasnije ne vidi ukoliko morate da ga šaljete na servis. Drugim rečima, evo kako da root-ujete svoj Android uređaj bez narušavanja garancije.

Verujemo da pratite naš portal, ako je tako onda ste sigurno do sada više put nailazili na razna naša uputstva koja govore kako se root-uje telefon ili tablet računar. Verujemo da znate da root, custom recovery i CustomROM podrazumeva narušavanje garancije, samim tim većina onih kojima je uređaj u garanciji ne usuđuju se ni da pogledaju neko naše uputstvo za root-ovanje. OK, razumemo vas, međutim sada postoji način da root-ujete svoj uređaj a da ne narušite garanciju.

 



Ne samo da vam ovaj način neće narušiti garanciju već vam root-ovanje telefona pretvoriti u zabavu obzirom da se sve obavlja automatizovano u svega nekoliko koraka. Zaboravite na glomazne procedure root-ovanja, zaboravite na to da za svaki uređaj morate posebne datoteke da preuzimate i posebne procedure da primenjujete jer sada svaki Android uređaj možete root-ovati uz pomoć iRoot programa koji poseduje bazu od preko 8000 uređaja.

>> Šta je ROOT, Recovery i Custom ROM? <<

>> Zašto rutovati telefon? <<

>> Kako “rutovati” telefon? <<

>> Kako root-ovati Android uređaj pomoću aplikacije! (VIDEO) <<

Root-ovanje uz pomoć iRoot-a.

1. Preuzmite "iRoot" program za Windows računar sa priloženog linka:



>> iRoot <<

2. Ukoliko vam se pokaže da pristupate sajtu sa štetnim sadržajom nephodno je da kliknete na “Prikaži detalje” pa na “poseti ovaj sajt

3. Kada pristupite sajtu, jednostavno kliknite na zeleni taster “Download” i preuzimanje će biti započeto.



4. Čim se preuzimanje završi neophodno je da ponovo prihvatite preuzimanje na “zadrži zlonamernu datoteku” i sačuvate "iRoot" program na svom računaru.



5. Ukoliko ste uspeli da preuzmete"iRoot" program, instalirajte ga.

6. Uverite se da vaš računar ima sve neophodne drajvere za vaš telefon.

A. Kada povežete telefon sa računarom on bi trebalo sam da sve drajvere preuzme i instalira.

B. Ukoliko to računar ne obavi sve sam potrebno je da ručno to uradite. Najlakši način je da instalirate zvanični program za sinhronizaciju računara sa telefonom koji se može preuzeti sa zvaničnih sajtova proizvođača telefona. Samsung recimo ima “Kies”, HTC “Sync”, LG “PC Suite” i tako dalje.

C. Postoji i treći način, za neke i najlakši, a to je da se drajveri za određeni model telefona preuzmu sa AndroidXDA.com sajta.

7. Ukoliko imate Samsung telefon sa aktiviranom Knox zaštitom potrebno je da je deaktivirate pristupanjem sledećih koordinata: Settings > Security gde treba da deaktivirate “Lock Reactivation” opciju.

8. Aktivirajte opciju “USB otklanjanje grešaka”. Ukoliko ne znate kako se to radi na priloženomlinku imate detaljno uputstvo:

>> Kako aktivirati “USB otklanjanje grešaka” <<

9. Putem USB kabla povežite vaš telefon sa računarom.

10. Sada kada ste sve odradili potrebno je da prvo kliknete na zeleni taster “Connect”.

11.U nekim situacijama je potrebno da na telefonu odobrite pristup vašeg računara sistemskim fajlovima u telefonu dodirom na taster “potvrdi”.

12. Čim se uređaj poveže sa iRoot programom umesto zelenog tastera “Connect” pojaviće se “Root” na koji vi treba da kliknete i završite sa root-ovanjem.

Omogućavanje SuperSU aplikacije

1. Sa Google Play prodavnice ili proloženog linka preuzmite i instalirajte aplikaciju aplikaciju “SuperSu”:

>> SuperSU <<

2. Čim startujete aplikaciju ona će vas upitati da uapredite SU binarni kod, vi jednostavno dodirnite na “Nastavi”, pa zatim potvrdite na taster “normalno”.

3. Instalirajte “Titanium Backup” sa Googel Play prodavnice ili priloženog linka:

>> Titanium Backup <<

4. Zaustavite tj onemogućite “Kinguser” aplikaciju koja je instalirana od strane "iRoot" programa.

5. Ponovo otvorite “SuperSU” i reinstalirajte SU binarni kod.

Kako bi ste proverili da li vam je telefon root-ovan potrebno pristupite uputstvu na priloženom linku:

>> Kako proveriti da li je vaš telefon rutovan (root)? <<