Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako preko računara zaključati telefon u slučaju krađe ili gubljenja? (VIDEO)

Kako preko računara zaključati telefon u slučaju krađe ili gubljenja? (VIDEO)

Evo kako daljinski, koristeći računar, da zaključate telefon i tako u slučaju krađe ili gubljenja onemogućite njegovo dalje korišćenje!

U slučaju gubljenja ili kraže telefona, korisnicima je na raspolaganju Google servis “Pronađi moj uređaj”. Taj servis podrazumeva nekoliko korisnih opcija, a jedna od njih je i “Zaštiti uređaj”.

 



Naime, korisnik može daljinski, koristeći računar, da zaključa svoj Android telefon uz pomoć servisa “Pronađi moj uređaj”. Taj servis je počevši od Android verzije 4 podrazumevano aktivan tako da ne treba da brinete da li su vam opcija kao što je “Zaštiti uređaj” na raspolaganju ili ne.

U današnjem tekstu ćemo vam priložiti “Korak po korak” uputstvo za korišćenje “Zaštiti uređaj” opcije. Što se tiče ostalih opcija, više o njima pročitajte na priloženom linku:

>> Kako koristiti "Pronađi moj uređaj servis? (VIDEO) <<

Kako zaključati telefon preko računara?

1. Pokrenite internet pregledač i putem Google-a pretražite “Pronađi moj telefon”.

2. Zatim kliknite na naslov “Find my device” u rezultatima pretrage.

3. Ukoliko se ranije niste prijavili na svoj Google nalog, prijavite se sada, ali na onaj koji koristite i na telefonu.



4. Jednom kada Google locira vaš telefon, kliknite na opciju “Zaštiti uređaj”.

5. Potom u prvo prazno polje unesite poruku koju će pronalazač telefona moći da vidi.

6. A posle u drugo prazno polje unesite broj telefona na koji će pronalazač moći da vas pozove.

7. Na kraju kliknite na zeleni taster “Zaštiti uređaj”.



Jednom kada zaključate telefon, on će automatski prikazati vašu poruku i zeleni “slušalica” taster koji omogućava pronalaču da vas pozove na broj koji ste prethodno definisali. Dakle, ako pronalazač reši da vas pozove, to znači da će koristiti SIM karticu koja je trenutno u telefonu. 



A u slučaju da vam pronalazač vrati telefon, njegovo otključavanje krajnje jednostavno: dovoljno je da unesete PIN kod ili lozinku koju ste ranije koristili za uobičajeno zaključavanje svog telefona.

*Napomena

Ukoliko ranije niste imali PIN ili lozinku za uobičajeno zaključavanje telefona, pri korišćenju ipcije “Zaštiti telefon” ćete moći da postavite PIN ili lozinku koju kasnije možete koristiti za otključavanje.