Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Apple predstavio novi, ogromni iPad Pro sjajnih performansi! (VIDEO)

Apple predstavio novi, ogromni iPad Pro sjajnih performansi! (VIDEO)

iPad Pro ima brilijantan 12.9 inča ekran visoke rezolucije koji pruža fantastično korisničko iskustvo u svakom segmentu njegovog korišćenja. Pogledajte šta novi iPad Pro donosi i zbog čega smatramo da se radi o revolucionarnom uređaju…

Ekran

Kako je Apple rekao pri samom predstavljanju svog novog iPad Pro uređaja: “Ovo je najbolji i najnapredniji iPad koji smo ikada napravili!”. Novi iPad ima ekran dijagonale 12.9 inča što ga čini najvećim do sada. Ekran je napravljen tako da štedi energiju mnogo više nego ostali ekrani koji se nalaze na starijim iPad modelima pa tako iPad Pro možete aktivno koristiti do 10 sati nakon jednog punjenja. Fascinanto zar ne? Zamislite veliki Retina ekran dijagonale 12.9 inča koji u jednom prikazu (eng. frame) ima 5.6 miliona piksela (2732 x 2048) što je najveća rezolucija ekrana koju je neki Apple iOS uređaj ikada imao. Ekran pruža veći kontrast, mnogo više koncetrisanog osvetljenja što zapravo dovodi do štednje baterije, oksid TFT i promenljivu brzinu osveženja. Veličanstveno, nema šta!  



Apple je razmišljao kako bi mogao da unapredi svoje ekrane i omogući im komande tj. unos koji podrazumevai mnogo više dodira nego do sada. Stoga, novi ekran na iPad Pro uređaju ima unapređeni “multitouch” gde tastatura na ekranu radi bez problema.

Međutim, multitouch najviše dolazio do izražaja u momentima kada se koristi “Apple Pencil” jer unosi su putem nove Apple digitalne olovke su praktično neograničeni. Sve u svemu, veliki ekran na iPad Pro uređaju će rezultirati efikasnijem radu uz “multitaskig” i boljoj zabavi uz igrice i multimedijalni sadržaj.

Apple se potrudio da svoj iPad Pro unapredi u svakom segmentu, pa tako pored Retina ekrana i fantastičnih performasni, o kojima ćemo kasnije, ovaj put imamo prilike da svedočimo odličnoj postavci zvučnika koji su tako raspoređeni da sami balansiraju zvuk u zavisnosti od toga u kom položaju je iPad Pro. Shodno tome, četri dobro izolovana zvučnika će pružiti neverovatno iskustvo prilikom korišćenja multimedijalnog sadržaja na iPad Pro uređaju.



Performanse

iPad Pro 12.9 ima performasne koje su ravne nekim veoma moćnim desktop računarima. On je brži od čak 90% laptop računara a gejming iskustvo je ravno nekim najnovijim konzolama! Sve ovo zahvaljujući novom Apple A9x čipsetu treće generacije čija je struktura 64-bitna. Sada je komunikacija sa RAM memorijom 2x brža, kao i rad interne memorije koja takođe 2x brže piše i briše. Apple je nadogradio WiFi i LTE module koju su sada brži nego ikada…

Apple Pencil

Uz iPad Pro predstavljena su još dva prateća proizvoda. Jedan smo već spomenuli i radi se o “Apple Pencil” olovci koja pruža ogromana dijapazon mogućnosti. Čini nam se da do sada nismo naišli na digitalnu olovku ovih mogućnosti. Nešto više o olovci pročitajte na priloženom linku:

>> Šta je “Apple Pencil”? <<



Smart Keyboard

Takođe, Apple je predstavio novu tastaturu koja će služiti kao zaštita za iPad Pro ili kao “dock”. Nova tastatura je tanka svega 4 milimetra i otporna je na vodu i mrlje.



Tasteri su toliko precizno napravljeni da se prilikom kuckanja ne gubi onaj stari dobri osećaj koje pružaju klasične tastature.

iPad Pro ima i “Smart Conector” kako ga oni nazivaju i koji može poslužiti za prenos podataka, energije ili komunikaciju pratećim uređajima kao što je “Smart Keyboard”. Novi “Smart Conector” je ubionički konektor koji se putem magneta spaja i uspostavlja konekciju.

iOS

iPad Pro će pokretati iOS 9 uz brojne funkcije i opcije koje će biti dostupne i samo za njega. Adobe će uz iPad Pro, u oktobru mesecu, samo za iPad Pro lansirati dve dodatne aplikacije "Sketch" i "Fix" koje će na jedan inovativan i intuitivan način olakšati editovanje dokumenata i fotografija. Naravno, Apple Pencil će to dodatno začiniti. 

Takođe, Microsoft je omogućio specijalne verzije Office aplikacija koje će dodatno unaprediti funkcionalnost i produktivnost iPad Pro uređaja.

Ova dva giganta nisu jedini koji su u saradnji sa Apple kompanijom pripremili neke "specijalitete" za nove korisnike iPad Pro uređaja. Mnogi programeri tećeg lica su radili na brojnim aplikacijama i dodacima koje će iPad Pro načiniti jedinstvenim.

Primera radi, 4Medical je najavio aplikaciju koja će zahvaljujući performansama iPad Pro uređaja moći da omogući doktorima i pacijentima mnogo bolju komunikaciju. Procenjeno je da svaki doktor u proseku 7 minuta provede sa pacijentom od čega pacijent zapamti samo 14% onoga što doktor objasni vezano za problem zbog kojeg ga je pacijent posetio. 4Medical je našao način da to reši uz pomoć aplikacije gde će doktor moći iz svoje ordinacije pacijentima koji su u svom domu da objasne sve vezano za bolest ili problem koju imaju. Napredni 3D prikazi, vrhunske performanse i "Apple Pencil" interakcija koju iPad Pro nudi će olakšati 4Medical aplikaciji da u potpunosti promeni način posećivanja lekara. 

Dostupnost

iPad Pro će biti dostupan po ceni od 799$ a njegova umanjena verzija iPad mini 4 će ići po ceni od 399$. Cene ostalih iPad i ipoređivanje istih možete pogledati na priloženoj fotografiji:

Budući da će iPad Pro ići u tri varijante, na priloženoj fotografiji pogledajte koja cena biti za 32 GB (WiFi), 128 GB (WiFi) i 128 GB (WiFi + SIM):

Pogledajte video materijal koji je Apple pripremio za nas: