Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako koristiti telefon sa polomljenim ekranom? [AirDroid] (VIDEO)

Kako koristiti telefon sa polomljenim ekranom? [AirDroid] (VIDEO)

Evo kako da iskoristite AirDroid servis i pomoću njega koristite telefon na računaru! Na ovaj način možete trenutno da “zaobiđete” problem sa polomljenim ekranom.

Ukoliko čitate ovaj tekst verovatno imate problem sa polomljenim ekranom na svom telefonu, zar ne? Ako je tako, žao nam je da čujemo, ali možda vas ipak na kraju utešimo! Da li ste znali da postoje šanse da koristite telefon i sa polomljenim ekranom, ali pomoću računara? Da, da. Postoji način, ali je naravno potrebno da neki uslovi ipak budu ispunjeni.

 



Evo koji su to najčešći uslovi:

- Ekran telefona može biti slomljen, ali “touch” mora da bude u funkciji.

- Poželjno je da je opcija “USB otklanjanje grešaka” aktivirana.

- Potrebno je da je telefon povezan na istu WiFi pristupnu tačku kao i računar.

Ova tri uslova su najbitnija, sve ostalo se već nekako može rešiti. Pre nego što krenemo sa “korak po korak” uputstvom, želimo da objasnimo kako AirDroid servis funkcioniše.

Šta je AirDroid i kako funkcioniše?

AirDroid je servis koji omogućava korisnicima sinhronizaciju telefona sa računarom na lokalnom noivu ili koristeći internet. Ta sinhronizacija podrazumeva gotovo totalnu manipulaciju telefonom pomoću računara. Dakle, pregled obaveštenja sa telefona na računaru. Zatim, slanje SMS poruka, pregled kontakta, fotografija, muzike i ostalih datoteka. Korišćenje svih datoteka na telefonu putem računara je itekako moguće, ali i razmena novih datoteka. To znači da možete sa računara prebaciti fotografiju ili pesmu na telefon i obrnuto, direktno iz internet pregledača, sve zahvaljujući AirDroid servisu naravno.



Sve je moguće obaviti na računaru, sem pozivanja. Ali baš sve, pa čak i aktiviranje kamere telefona ili prebacivanje ekrana telefona na ekran računara. Da razjasnimo: AirDroid može da emituje sve sa ekrana telefona na ekran računara, a da ste pritom u mogućnosti da izvršite interakciju pomoću miša i tastature. Miš vam je praktično dodir u tom momentu, a tastatura je tu kada treba da kuckate nešto.

E sada, kako postaviti telefon i računar da bi AirDroid funkcionisao? Pa postoji nekoliko načina… Jedan od najlakših je skeniranjem QR koda koji se pojavi web.AirDroid.com sajtu. Znači, prvo instalirate AirDroid aplikaciju na svom telefonu, pokrenete je i dodirnete na ikonicu za skeniranje QR koda, kao što je prikazano na AirDroid sajtu.

Sledeći način je pomoću IP adrese koju pruža AirDroid aplikacija na telefonu. Dakle, uneste određenu IP adresu u internet pregledač umesto web adrese, unesete lozinku koju takođe pruža AirDroid aplikacija na telefonu i spremni se za korišćenje.



Međutim, ove dve varijante neće biti od velike koristi onima koji imaju telefon sa polomljenim ekranom. Treći način, putem Google, Facebook ili Twitter naloga, je za njih najbolje rešenje. Zašto? Iz više razloga:

- Zato što je lakše dodirnuti na recimo Google nalog i potvrditi prijavu na taster “Yes”, sve dok ekran polomljen naravno.

- Zato što kasnije na telefonu nije potrebno iznova prijavljivati se. Dakle, dovoljno je jednom iscimati se i nekako “ubosti” taster za prijavljivanej na Google nalog i taster “Yes” za potvrdu.



- Zato što svako korišćenje telefona na računaru, nakon prvog i jedinog postavljanja aplikacije, podrazumeva pristupanje web.AriDroid.com sajtu i klik na Google nalog.

Kako postaviti AirDroid aplikaciju na telefonu sa polomljenim ekranom?

Ovo uopšte nije lak posao! Moramo se odmah ograditi i istaći da uništenost ekrana najviše utiče na to da li ćete uspeti ili ne. Ako “touch nije u funkciji, neće sigurno uspeti, da vas potsetimo na to. Ako je u funkciji, onda imate šanse. Budite strpljivi prilikom “napamet” dodirivanja tastera na polomljenom ekranu jer ćete verovatno u jednom momentu uspeti. Nama je trebalo nekih pola sata. Ako se na ekranu barem nešto vidi, onda ćete bez problema uspeti da sve podesite.

1. Prvo instalirajte AirDroid aplikaciju na telefonu. Pristupite ovom LINKU i dodirnite na zeleni taster “Instaliraj”, odaberite vaš telefon i potvrdite instalaciju.

2. Pokušajte da aktivirate opciju “USB otklanjanje grešaka” odmah na telefonu. Ukoliko zbog uništenosti ekrana ne budete uspeli, preskočite ovaj korak. Uglavnom, na priloženom linku imate detaljno uputstvo kako se to radi:

>> Kako aktivirati USB otklanjanje grešaka i čemu to služi!? (VIDEO) <<

3. Pokrenite AirDroid aplikaciju na svom telefonu, naravno dodirom ikonice na polomljenom ekranu na pretpostavku.

4. Pristupite web.aridroid.com sajtu, pijavite se na neki od naloga, recimo na Google nalog.

5. Na telefonu odirnite isto Google nalog kao način prijavljivanja.

6. Povežite telefon pomoću USB kabla sa računarom i potvrdite autentikaciju dodirom na “Yes” taster.

7. Sačekajte da se računar i telefon sinhronizuju pomoću Google naloga na AirDroid servis.

8. Po završetku sinhronizovanja, na računaru će vam biti prikazane projne opcije među kojima je i “AirMirror opcija. Klikom na nju pokrenućete interaktivno emitovanje slike sa ekrana telefona na ekran računara.

Čestitamo! Ako je sve prošlo kako treba, onda ste uspeli! U slučaju da je negde nešto krenulo naopako, pišite nam u komentarima ovog posta i mi ćemo pokušati da pomognemo. Možda bi trebalo da probate aplikaciju “MirrorGo (Stream & Recorder).” koju nam je inače preporučio jedan naš YouTube pratioc. MirrorGo nije loša aplikacija iz razloga što ne zahteva mnogo postavljanja na telefonu. Dovoljno je da je instalirate, da aktvirate opciju “USB Otklanjanje grešaka”, da pokrenete MirrorGo na računaru i da povežete telefon sa njim.

Pročitajte i priloženi tekst, možda može da vam pomogne:

>> Kako putem računara koristiti telefon sa polomljenim ekranom? <<