Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Microsoft Teams dostigao 145 miliona aktivnih korisnika dnevno!

Microsoft Teams dostigao 145 miliona aktivnih korisnika dnevno!

Platforma za razmenu trenutnih poruka i komunikacija Microsoft Teams dostigla je 145 miliona aktivnih korisnika dnevno, objavila je danas kompanija Redmond.

Ovo predstavlja porast od 26% od oktobra 2020, kada je Microsoft otkrio da je Teams dostigao 115 miliona dnevno aktivnih korisnika tokom pandemije. Značajan broj korisnika je zbog ove situacije znatno povećo upotrebu ove platforme, kao i rivala Hangouts, Slack ili Zoom.

 



Da bi postali svesni meteorskog rasta u korišćenju Teams-a, dovoljno je podsetiti da je pre nešto više od godinu dana, na početku pandemije, Microsoft brojao samo 32 miliona aktivnih korisnika dnevno. Samo nekoliko nedelja kasnije, sa gotovo celom planetom ograničenom na svoj dom i širenjem rada na daljinu, ta brojka se više nego udvostručila na 75 miliona aktivnih korisnika dnevno.

Taj rezultat je delom ostvaren zahvaljujući agresivnoj prodajnoj strategiji Microsofta, koja je od ranih faza zatvaranja bila odlučna da promoviše usvajanje Teams-a i široku upotrebu servisa u oblaku.

Druge suparničke platforme, kao što su Google Hangouts i Zoom, ne otkrivaju svoje broj svojih svakodnevno aktivnih korisnika, ali procenjuje se da je tokom prošle godine Zoom dostigao do 300 miliona aktivnih korisnika dnevno, Google oko 100 miliona i Slack, što je daleko iza, nešto više od 12,5 miliona.

Da li i vi koristite neku od ovih platfoni? Ako koristite, zašto baš nju? Pišite nam u komentaru.