Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Evo koje zemlje najviše koriste emotikone!

Evo koje zemlje najviše koriste emotikone!

Da li ste se nekada zapitali u kojim se to zemljama najviše koriste emotikoni? Prema istraživanju koje je nedavno sprovedeno dobijeni su porpilično zanimljivi rezultati. Pogledajte!

Emotikoni su za mnoge možda nezamenljiv način izražavanja kada je reč o dopisivanju. Nekada su emotikoni bili, kako ih današnji mlađi korisnici pametnih telefona nazivaju, hijeroglif jer su se pisali kombinacijom brojeva i znakova. Danas, emotikona ima mnogo, dostupni su na skoro svim platformama, a uvek su u formi sličice.

 



Koliko god delovalo da su emotikoni nebitna stvar, činjenica je da oni neće nestati iz naše svakodnevnice. Čak šta više, postoje zemlje u kojim korisnici u velikim merama koriste emotikone. Šta vi mislite koje su to zemlje?

>> Najbolje tastature za Android telefone! <<

U zemlji koja ima ogromni broj građana, čak 1,330,740,000, mogli bi pretpostaviti da je ona upravo na vrhu ove liste. No, uprkos 22 zvanična jezika, 150 jezika ogromnih grupa vanje populacije i uprkos 1600 matičnim jezicima, emotikoni se ne koriste najviše u Indiji! Zbunjujuće zar ne? Kako će se svi ti ljudi sporazumeti ukoliko postoji toliko različitih jezika? Kod njih emotikoni izgleda ne pomažu!

>> Kako instalirati emotikone sa iOS 9.1!? <<

>> Unosite emotikone automatski pomoću "Emoji Type Predictive" tastature! <<

U poređenju sa zemljom u kojoj čak 71% populacije koristi emotikone, samo 29% populacije u Indiji se kucka koristeći i emotikone, naravno na dnevnoj bazi. Razlog tome sigurno nije to što u Indiji ne postoje pametni telefoni u velikoj količini. Naprotiv, ova zemlja je preplavljena pametnim telefonima, pogotovu onim povoljnim i dostupnim svima.



Što se SAD tiče, oni su negde na sredini liste sa 48% populacije koja koristi emotikone na dvnevnoj bazi.

E sada, zemlja u kojoj se najviše koriste emotikoni je Francuska. Velika je misterija zbog čega je to tako, ali kako smo već ranije spomenuli, čak 71% francuza koristi emotikone prilikom svog svakodnevnog dopisivanja. Nema šta, moramo priznati da su kreativni i da se dobro razumeju.

Neke druge zemlje u kojima se takođe aktivno koriste emotikoni su Meksiko, Filipini, Brazil, VB i Španija. Retko ko je očekivao ovakvu statistiku zar ne?



>> IKEA je lansirala iOS i Android emotikone (VIDEO) <<

>> Finska je prva zemlja koja će lansirati svoje emotikone! <<