Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ovo je prvi Microsoft telefon visoke klase koji će iz kutije ići sa Windows 10 mobile!

Ovo je prvi Microsoft telefon visoke klase koji će iz kutije ići sa Windows 10 mobile!

Nije još zvanično, međutim kao da jeste.. Procurele su neke fotografije i informacije koje se ne mogu osporiti!

Ne znamo konkretno zašto Microsoft kompanija ne ulaže odgovarajuć trud i požrtvovanje kako bi podigla svoj pogon zadužen za proizvodnju Lumia telefona ili telefona uopšte. Primećujete i sami da Microsoft slabo radi na inovacijama, na nekim promenama koje će pre svega osvežiti Windows Phone uređaje. 



Budući da Windows 10 mobile kuca na vrata, očekivali smo mnogo više od onoga što naslućujemo, čujemo i vidimo. Ali šta je tu je. Raduje nas to što se čvrsto spekuliše da će se uskoro pojaviti prvi Windows 10 telefon visoke klase. Ipak je Windows Phone OS do sada uvek plenio nekim elegantnim i jednostavnim funkcijama, a uz nadogradnju na Windows 10 mobile očekujemo još bolju sinhronizaciju sa Windows računarima.

Konačno možemo da se nadamo Windows 10 telefonu koji ima prave odlike premium uređaja. Prema onome što se po internetu “zakuvava” pred zvaničnog predstavljanja Cityman i Talkman telefona, Evan Blas nam je dao uvid u to kako će novi Microsoft telefoni izgledati. Ne samo to! Evan nam je pružio i informacije o tome koje će njihove specifikacije biti.

Dakle, Microsoft Cityman telefon će biti pravio premium uređaj sa QHD ekranom dijagonale 5.7 inča, Sanpdragon 810 procesorom, 20 MPx PureView kamerom, baterijom od 3300 mAh, 3 GB RAM-a, 32 GB interne memorije koja se može proširiti putem MicroSD kartice. Takođe, tu je i podrška za Qi bežično punjenje i USB Tip C konektor sa Windows 10 Hello podrškom koja omogućava sigurnosnu proveru putem skeniranja membrane oka. Kako se navodi, Cityman bi trebalo da podržava i Microsoft Surface olovku ali prema fotografijama se to ne može utvrditi.

Što se Talkman telefona tiče on bi trebalo da bude malo slabiji ali ne previše. Ekran je takođe dijagonale 5.7 inča sa QHD rezolucijom i Snapdragon 808 procesorom koji je blago slabiji od Snapdragon 810 procesora. OStale karakteristike uključuju 32 GB proširive interne memorije, 3GB RAM-a, 20 MPx kamera, kao i Qi bežično punjenje, USB Tip C konektor i Windows 10 Hello



Do sada smo gledali kako Android telefoni haraju tržištem zajedno sa Apple uređajima. Svaki put kada bi se najavljivao neki Android ili iOS uređaj svi su uvek sa nestrpljenjem čekali da bace pogled ili da ga probaju. Sa druge strane Microsoft uređaji nisu dobijali dovoljno pažnje koju su možda barem malo zaslužili. Sada, sa ova dva premium telefona, Microsoft će ozbiljno ući u koštac sa ostalim Android i iOS uređajima.

Kada sagledate kombinaciju fantastičnog Windows 10 mobile OS-a, vrhunsku PureView kameru, QHD ekran i njegovu dijagonalu, zaključićete da će Cityman biti poprilično dobar telefon ili čak možda jedan od najboljih.