Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Uskoro će se pojaviti pristupačni tablet računari sa Windows 8.1 sistemom!

Uskoro će se pojaviti pristupačni tablet računari sa Windows 8.1 sistemom!

Konačno smo čuli neki konkretan nagoveštaj da će se Windows 8.1 tablet uređaji srednje i više klase pojaviti i na našem tržištu! 

Verujemo da ste barem jednom pomislili “zašto nema Windows tablet uređaja kod nas?”. Nije da ih nema ali nisu ni toliko prisutni kao u ostalim zemljama. Ne znamo da li ste znali, ali trenutno postoji baš mnogo proizvođača samo u Evropi koji proizvode Windows tablet računare. Oni su sredinom januara bili okupljeni na poziv Microsoft-a u Hotelu Crowne Plaza gde su održali regionalni partnerski skup.

Prisutne kompanije su predstavile svoje tablet uređaje raznih dijagonala, karakteristika odnosno dizajna. Tu su bili proizvodi iz Poljske i Rumunije koji potrošačima mogu ponuditi fenomenalnu postavku karakteristika. Oni su na ovom skupu predstavili preko dvadeset modela koji se, ako se postigne dogovor, lako mogu naći na policama mrežnih operatera. Ove kompanije stoje iza naziva Colorovo, Modecom AllView i slično. Oni tvrde da svoju šansu vide upravo u toj oblasti tablet računara gde je većina tablet uređaja sa Android platformom a ne sa Windows 8.1. Takođe smatraju da su korisnici navikli na stone računare i da će im prelazak na tablet računare sa Windows-om biti jedna zgodna i korisna nadogradnja.



Modecom je istakao da njihovo poslovanje raste i da je tome zaslužna njihova upornost. Naime oni se trude da svim svojim klijentima maksimalno izađu u susret. Kako kažu “Nama nije problem da sa svojim klijentima napravimo kompromis i pripremimo uređaje po njihovim zahtevima. Mi se tačnije prilagođavamo njihovim potrebama, to uključuje i instaliranje raznih aplikacija koje mrežni operateri zatraže ili brendiranje uređaja.”

AllView nam dolazi iz Rumunije i već deset godina proizvodi pametne telefone i računare. Oni su na ovom skupu predstavio pametne telefone i nekoliko tablet računara. Rumuni su na ovaj događaj došli i sa svojim vodećim modelom koji ima poprilično dobre karakteristike. Sa druge strane još jedna Poljska kompanija je predstavila samo jedan osmoinčni tablet, za razliku od ostalih. Oni smatraju da boja utiče na izbor kupaca i da je to važan faktor na koji su oni obratili pažnju. Oni nude osmoinčni tablet u nekoliko različitih boja.

Nadamo se da će se uskoro pojaviti pristupačni Windows 8.1 tablet računari na našem tržištu i u regionu, jer za sada nemamo tu klimu. Kod nas se mogu naći jeftiniji Windows tableti ali ne sa baš dobrim karakteristikama.