Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Pratite GPS i WiFi aktivnosti na vašem telefonu uz pomoć Toggle Track aplikacije!

Pratite GPS i WiFi aktivnosti na vašem telefonu uz pomoć Toggle Track aplikacije!

Evo kako da znate koliko često je GPS modul aktivan i koliko često WiFi skenira dostupne pristupne tačke. Na osnovu tih informacija možete korigovati svoj telefon tako da bude manje aktivan i na taj način uštedi bateriju.

Svaki novi telefon dolazi uz po neku novu komponentu ili funkciju koja dodatno troši bateriju koja je, ma koliko god ona visokog kapaciteta bila, najslabija tačka telefona. Neke komponente ili funkcije telefona, kao što su GPS modul i WiFi skeniranje, mogu biti od velike koristi u određenim situacijama, ali to ne znači ih ne treba isključičti!

 



Programer koji se na XDAdevelopers.com sajtu potpisuje kao “abhinandanbr” je razvio aplikaciju koja se naziva “Toggle Track”. Ona omogućava korisnicima da prate aktivnosti GPS modula i WiFi skeniranje. Samim tim, korisnik zna da li je GPS konstantno aktivan ili možda WiFi skeniranje pa može reagovati kako bi sprečio nepotrebno trošenje baterije.

Podešavanja rada GPS ili WiFi modula se može vršiti pomoću “Tasker”-a, ne pomoću Toggle Track-a, da se razumemo. No, dobro je to što postoji besplatna aplikacija koja vam može pomoći da konstantujete šta vam to nepotrebno troši bateriju.

Kao što smo spomenuli, Toggle Track aplikaciju možete potpuno besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice. Preuzmite je u proverite da li je GPS aktivan i kada ne treba da bude i koliko često vaš telefon skenira WiFi pristupne tačke?