Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako aktivirati Ink Workspace panel na bilo kom Windows 10 uređaju? (VIDEO)

Kako aktivirati Ink Workspace panel na bilo kom Windows 10 uređaju? (VIDEO)

Evo kako da brzo i jednostavno aktivirate Ink Workspace panel na bilo kom Windows 10 računaru, bez modifikovanja samog sistema… #WinWithWindows

 

Windows 10 je operativni sistem koji većina nas u ovom regionu koristi. Pouzdan je, intuitivan za korišćenje i što je možda najpresudnije, ogroman je izbor uređaja koje pokreće ovaj operativni sistem.

 



Od kako je Microsoft lanisrao Windows 10, mnogo toga se promenilo! Pre svega, mnogi su dobili svoju kopiju potpuno besplatno! Dakle, niste bili uslovljeni da kupite računar u vrednosti od 1000$, ili više, da biste imali računar sa sjajnim operativnim sistemom… Dovoljno je kupiti računar u vrednosti od 300$, ili manje, i vi ste spremni da koristite svoju besplatnu kopiju.

Doduše, period u kom je Microsoft delio besplatne kopije Windows 10 operativnog sistema je prošao. Ko je rezervisao, rezervisao je… Uglavnom, lepe vesti su to da Microsoft sve svoje nadogradnje, sa novim opcijama, lansira potpuno besplatno. Jedna od njih je i “Windows 10 Anniversary Update”.

Uz tu nadogradnju smo mi, korisnici, dobili mnoge nove opcije i unapređenja među kojima je i Ink Workspace panel. Pre nego što vam pokažemo neverovatno lak trik za aktiviranje ovog panela, reći ćemo ukratko šta on donosi.

Sticky Notes

Jeda od veoma zgodnih opcija koja je grupisana u okviru Ink Workspace panela je i Sticky Notes. Nju naravno možete naći i u okviru “Sve aplikacije”. ali čini nam se da je izuzetno korisno imati je negde pri ruci…

Kao što znate i kao što sam naziv govori, Sticky Notes su zapravo mali “digitalni papirići” koji su tu kako bi mi mogli da napravimo brzu belešku. Sticky Notes je idealan za pravljenje podsetnika. One uvek stoje tamo gde ih ostavite pa tako kada god pristupite radnoj površini one će biti tu da vas podsete da uradite ono šta ste na njima napisali…

Super i to što boja Sticky Notes “papirića” može da se menja kako bi organizovali prioritetnost svih tih brzih porukica.

                           



Sketchpad

Ako volite da crtate, a imate Windows 10 tablet ili računar čiji je ekran osetljiv na dodir, onda je ova opcija sjajna za vas. Sketchpad vam je praktično prazan papir spreman za vašu maštu!

Mi nismo nešto preterano vešti pri crtanju ali, nekada jednostavno ne postoji drugačiji način da se nekom nešto objasni… Tada nam Sketchpad bude baš zgodno rešenje. Dostupan je u par klika, jednostavan za korišćenje, a poseduje sve što treba za bezu skicu…

Screen sketch

Ovo je opcija koju baš često koristimo kada pravimo uputstva za naš sajt. Za svaki korak je dobrodošla fotografija koja demonstrira navedeno u koraku.



Opcija Screen sketch nam omogućava da napravimo screenshot i pomoću raznih opcija za iscrtavanje, istaknemo određene aktivnosti.

Ako pogledate priloženu fotografiju, primetićete da smo uslikali ekran svog računara i strelicama istakli gde se nalazi Ink Workspace taster. To smo napravili upravo pomoću Screen sketch opcije…



Recently used i Suggested

U okviru Ink Workspace panela se nalaze i kategorija koje vam prikazuju nedavno korišćene aplikacije. Ali, tu se prikazuju samo aplikacije koje ste preuzeli sa Microsoft prodavnice.

Odmah ispod imate i aplikacije koje Microsoft predlaže, a za koje smatra da će vam se dopasti…

Kako aktivirati Ink Workspace panel?

1.Prevucite kursor miša perko tastbar-a i kliknite desnim klikom kako bi se pojavile opcije određene opcije.

2. Sve što treba da uradite je da štiklirate opciju “Show Windows Ink Workspace button” i to je sve!