Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako dodati muziku uz sliku za Instagram? [Android, iOS]

Kako dodati muziku uz sliku za Instagram? [Android, iOS]

Verovatno ste se do sada barem jednom pitali "kako da preko telefona dodam muziku da ide uz sliku?" Ako jeste, evo odgovora za vas u vidu detaljnog uputstva koje će vam pomoći da dodate bilo koju pesmu uz neku vašu fotografiju kako bi je kasnije podelili na Instagram…

Zanimljivo je to da se na Google Play ili App Store prodavnicama ne mogu lako naći aplikacije koje u sištini treba da obave poprilično prost posao: da uz fotografiju prikače muziku.

 



Ako bolje pogledate, dostupan je veliki broj aplikacija koje će vam omogućiti da veoma napredno montiranje video snimake i fotografije. Jedna od tih aplikacija je i Quik koja nam dolazi iz GoPro kompanije. Ona ima gomilu korisnih opcija, prelaza, efekata, besplatne muzike i još mnogo drugih funkcija. Ali! Problem je u tome što ova, kao i mnoge druge aplikacije, dozvoljava reproduktovanje pesme uz jednu fotografiju do maksimum 7 sekundi…

>> Kako pribaviti što više Instagram pratioca!? <<

>> Kako napraviti sjajne Instagram fotografije!? <<

>> Nova, dugo očekivana opcija, je konačno dostupna svima na Instagram-u! <<

>> Kako napraviti najbolje kolaž fotografije za Instagram ili Facebook!? <<

Doduše, vi možete dodati još nekoliko fotografija i time praktično “kupiti” još vremena. No, da li je to ono što vi tražite? Ako jeste, onda super. GoPro Quik aplikacija će vam sigurno biti od koristi i za mnoge druge projekte i radove, ukoliko već vam završava posao za Instagram…



Međutim, šta da rade korisnici kojima treba aplikacija putem koje koje mogu brzo i jednostavno da prikače svoju pesmu uz neku fotografiju prema svojoj želji? Mi smo “prevrnuli” internet te smo našli samo dve aplikacije vredne pomena. Radi se o Flipagram i SuVideo aplikacijama. Obe imaju prednosti i nedostatke, ali generalno gledano, završavaju posao najbolje od svih drugih sličnih njima.

Flipagram

Android - Flipagram

iOS - Flipagram

Ovo je praktično društvena mreža za sebe, sa brojnim funkcijama i opcijama za uređavianja sadržaja koji se deli. Među tim funkcijama su one koje nam omogućavaju da uz fotografiju prikačimu i neku pesmu. Evo kako da dođete do te funkcije i kako da ih koristite:



1. Pokrenite Flipagram aplikaciju i prijavite se pomoću Google naloga.

2. Dodirnite na “+” ikonu koja se nalazi na dnu ekrana.



3. Odaberite jednu ili više fotografija i dodirnite na taster “Sledeće” koji se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana.

4. Ukoliko želite da promenite format fotografije tako da ona bude kvadratnog oblika, dodirnite na “Format” taster u donjem levom uglu ekrana. Tu imate izbor između formata: portret, pejzaž i kvadrat.

5. Ostale kategorije vam, manje, više, nisu bitne, pogotovu ukoliko koristite samo jednu fotografiju. A ako želite da primenite neki tekst preko fotografije ili da je rotirate onda to možete obatiti dodirom na “olovka” ikonicu koja se nalazi u okviru same fotografije.

6. Kada završite sa odabirom formata i uređivanjem fotografije, dodirnite na “Sledeće” taster koji se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana.

7. Sada je potrebno odabrati pesmu, odrediti vreme koje može biti ili 3 ili 6 sekundi, i dodati efekta koji podrazumeva filtere ili neke animacije preko same fotografije.

8. Što se muzike tiče, potrebno je dodirnuti na “Muzika” ikonu i pretražiti pesmu koju želite da dodate. Strane pesme su gotovo sve dostupne, a domaće i ne baš. Ono što smo uspeli da pronađemo od domaćih pesama su Bajagine. Uglavnom, kada pronađete pesmu koja vam se dopadne, dodirnite na nju pa na taster “Upotrebi”.

9. U slučaju da želite da iskoristite neku pesmu sa memorije vašeg uređaja, jednostavno isključite internet pa ponovo dodirnite na “Muzika” ikonu i pojaviće vam se “Vaša biblioteka” taster gde treba da dodirnete. Tada će vam se pojaviti lista vaših pesama. Izaberite neku od njih i dodirnite na “Upotrebi” taster.

10. Po dodiru na “Upotebi” taster prikazaće vam se vremenska linija gde treba da odredite početak i kraj. Tačnije samo početak i to činite jednostavnim prevlačenjem prsta preko trake, levo ili desno.

11. I na kraju, kada podesite muziku, dodirnite na taster “Sledeće”, koji se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana, i dodirnite na prekidač “Objavi na Flipagramu” kako bi vam se pojavile opcije za objavljivanje na ostalim društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Messenger, itd.

Kao što vidite, Flipagram je super jer se lako mogu dodati razni efekti, filteri, ali i lako se mogu pronaći pesme. Ono što je loša strana ove aplikacije je ograničenje na 6 sekundi reproduktovanja. Možda postoji način da se to zaobiđe, ali mi ga nismo pronašli. Ako vi znate nešto više o tome, pišite nam.

>> Kako koristiti dva ili više Instagram naloga na jednom telefonu? (VIDEO) <<

>> Kako povezati Facebook stranicu sa Instagram nalogom? <<

>> Kako “otpratiti” sve one koji vas ne prate na Instagram-u? (VIDEO) [Followers Insight] <<

>> Kako koristiti novu Instagram aplikaciju? (VIDEO) <<

SuVideo

Android - SuVideo

iOSSelphee

Ovo je aplikacija koja će vam omogućiti da uz fotografiju prikačite neku muziku do koja će se reproduktovati do 30 sekundi što je znatno više od svih drugih aplikacija ovog tipa. Odmah da napomenemo da SuVideo ima reklame koje forsira čaka i kada ne koristite aplikaciju, ali to je rešivo uz blokator reklama.

Evo kako kako da pomoću SuVideo napravite fotografiju sa muzikom koja traje do 30 sekundi.

1. Pokrenite SuVideo aplikaciju. Ne postoji prijavljivanje.

2. Dodirnite na “Photo Video” ikonu.

3. Izaberite jednu ili više fotografija i dodirnite na “štiklu” koja se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana.

4. U gornjem delu ekrana, sa leve strane, imate opciju “Theme”. Dodirnite tu i u novootvorenoj stranici, na dnu ekrana, dodirnite na prvu kockicu ispod koje piše “none”.

To će ukolniti animaciju što znači da se fotografija neće pomerati. Ako vam to ne smeta, onda preskočite ovaj korak.

5. Ukoliko želite da primenite neki filter preko fotografije, imate kategoriju “Effects” do koje dolazite prevlačenjem prsta preko panela sa opcijama koji je smešten u gornjem delu ekrana.

Na raspolaganju je nekoliko filtera koji mogu poslužiti.

6. Muziku dodajete dodirom na kategoriju “Music” koja je smeštena u gornjem delu ekrana, sa desne strane.

7. Kada pristupite “Music” kategoriji biće vam nekoliko pesama na raspolaganju koje nudi sama aplikacija. Ako želite da ubacite muziku sa memorije vašeg telefona, dodirnite na isečak “My music” pa na željenu pesmu sa liste.

8. Po dodiru na željenu pesmu pojaviće se prozor gde možete odrediti početak i kraj pesme. Imate tu dva tastera u obliku makaza. Levi taster je početak a desni kraj pesme. potrudite se da odredite tačno 30 sekundi, od željenog početka.

Ispod imate taster “Add music” koji treba da dodirnete kada završite sa isecanjem pesme.

9. Kako bi odredili trajanje muzuike koja ide uz fotografiju, dodirnite na kategoriju “Times”. Potom dodirnite na “Set duration for this photo”.

10. Kada vam se pojavi lista sa predefinisanim tajmingom, vi dodirnite na “Other”, unesite “30” u novootvorenom prozoru i dodirnite na štiklu.

11. Na kraju dodirnite na “Save” taster koji se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana i odaberite kvalitet čuvanja.

12. “Fast Mode” je manjeg kvaliteta, a HD mode je video većeg kvaliteta.

*Napomena

- Opcije Theme, Times i ostalo, će se pojaviti na kraju reproduktovanja videa ili po dodiru na “Play” taster koji se nalazi ispod videa.

- Za razliku od Flipagrama, SuVideo ne ostavlja svoj logo preko videa (vodeni žig) nakon čuvanja ili deljenja.