Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako otključati zaključani telefon PIN-om. šifrom ili šablonom?

Kako otključati zaključani telefon PIN-om. šifrom ili šablonom?

U slučaju da ste postavili PIN, šifru ili šablon sigurnosnu proveru na vašem Android uređaju, a da ste pritom zaboravili kako ide, ne morate da ga u recovery-u vraćate na fabričke vrednosti, već je dovoljno da primenite jedan trik.

Nemojte nam reći da barem jednom niste zaboravili šifru, bilo da je za neki nalog ili telefon. Ako je tako, nemojte se čuditi onima koji zaborave šablon ili šifru za svoj telefon. Nama se lično dešavalo da postavimo šifru sa jednim pogrešnim slovom, a da toga nismo ni svesni. U tim situacijama su male šanse da se setimo šifre. Šta tada?

 Znamo da vam prvo pada na um da jednostavni “Wipe” iz recovery-a završava posao. To je svakako tačno. Međutim, tada se svi podaci brišu i to nije baš pogodno u svim situacijama. Postoji jedan trik koji nekima prolazi.

Nećemo da tvrdimo da će svi koji pokušaju i uspeti da otključaju telefon, koji je prethodno zaključan zaboravljenom šifrom, ali veliki broj korisnika hoće. Moramo odmah da napomenemo da ovo neće pomoći onima koji žele nekome da “provale” u telefon. Neće im pomoći jer ova procedura zahteva neke korake koje samo vlasnik telefona može da odradi.

Pre nego što se upustite u proceduru, potrebno je da se uverite da je:

  • vaš telefon povezan na internet zato što će Google morati da komunicira sa njim.
  • vaš telefon prethodno bio podešen tako da korisnik može bežično da zaključa telefon, pronađe ga ili aktivira zvono. Tačnije da je “Android Device Manager” opcija uključena.

Generalno, svaki Android korisnik bi trebalo da aktivira opciju “Android Device Manager” baš zbog ovakvih situacija, ali primarno kako bi mogli da pronađu svoj uređaj ukoliko ga izgube. Dakle, ova preduslova koje smo gore napomenuli moraju biti ispunjena kako bi nastavili dalje. Ako jesut, ispratite sledeće korake:

1. Pokrenite internet pregledač na vašem računaru i pristupite adresi www.google.com/android/devicemanager. Da biste pristupili ovoj stranici, neophodno je da se prijavite na Google nalog koji koristite na zaključanom telefonu.2. Kada pristupite Google stranici koja prikazuje mapu i informacije o uređajima koju su registrovani, jednostavno kliknite na taster “Lock”, koji se nalazi u okviru plutajućeg status panela u levom uglu stranice.

3. Nakon klika na taster “Lock”, Google će od vas zatražiti da unesete novu šifru koja će vam kasnije poslužiti kako bi otključali telefon kada ga navodno pronađete. Unesite šifru koja vama odgovara.4. Google će potom locirati vaš uređaj, zaključati ga, postaviti šifru koju ste upravo uneli i obavestiti vas o tome u okviru plutajućeg status panela.

5. Sada, šifru koju ste upravo postavili, unesite u svoj telefon i on će biti otključan, bez obzira na to što ste ranije postavili totalno drugu šifru, PIN ili šablon.6. Kada otključate telefon bićete u mogućnosti da koristite telefon sasvim normalno, bez bilo kakvih ograničenja.

Nadamo se smo uspeli da vam pomognemo. Ovo uputstvo je namenjeno isključivo onima koji zaborave šifru, PIN ili šablon, a ranije su podesili “Android Device Manager” opciju. Više o tome, kako pronaći telefon pomoću “Android Device Manager” opcije, čemu ona sve služi i kako je koristiti, pročitajte na priloženom linku:

>> Kako pronaći izgubljeni Android telefon? <<