Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako promeniti pozadinu u WhatsApp aplikaciji na Android telefonima?

Kako promeniti pozadinu u WhatsApp aplikaciji na Android telefonima?

Kako podesiti različite pozadine za svetli i tamni režim u WhatsApp aplikaciji na Android telefonima?

 

WhatsApp može automatski da promeni svoju temu na osnovu podešavanja tamnog režima na nivou sistema na vašem Android uređaju. Ali da li ste znali da možete postaviti drugu pozadinu za ćaskanje na osnovu svetlog ili tamnog režima?

 



Sada možete postaviti dve različite pozadine za ćaskanje, jednu za svetli režim i drugu za tamni režim. Aktivacija tamnog režima u WhatsApp-u može biti sistemska ili ručna. Ako ostavite da režim teme bude sistemski pozadina ćaskanja će se menjati u skladu sa aktulenim režimom na vašem uređaju.

>> Kako podesiti tamni režim u WhatsApp-u na Android-u? <<

>> Kako promeniti pozadinu u WhatsApp aplikaciji na iPhone-u? <<

Kako postaviti različite pozadine u WhatsApp na Androidu

  1. Na vašem Android pametnom telefonu otvorite aplikaciju WhatsApp i dodirnite dugme menija sa tri tačke u gornjem desnom uglu.

  1. Iz padajućeg menija odaberite opciju „Podešavanja” (eng. settings).

  1. Zatim, idite u odeljak “Ćaskanja” (eng. chats).



  1. Sada odaberite dugme “Pozadina” (eng. wallpaper).

  1. Videćete trenutni pregled pozadine. Ako ste u svetlom režimu, pri vrhu ćete videti pozadinu svetle teme. Dodirnite opciju „Promeni“(eng. change).



    Pozadinu možete da promenite samo za režim u kojem se nalazite. Ako želite da promenite pozadinu za tamni režim, prvo pređite na tamni režim u Androidu.

  1. Možete odabrati pozadinu iz odeljka „Svetle”(eng. light), „Tamne”(eng. dark), „Jednobojne boje“(eng. solid colours) ili „Moje fotografije“(eng. my photos).

  1. Nakon izbora fotografije, videćete njen pregled. Ovde dodirnite opciju „Postavi pozadinu“(eng. set wallpaper).



  1. Kada ste u tamnom režimu, možete da koristite opciju „Zatamnjenje pozadine“ (eng. wallpaper dimming) da biste prigušili osvetljenost pozadine.