Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako u pozadini slušati muziku sa YouTube sajta na iPhone uređajima?

Kako u pozadini slušati muziku sa YouTube sajta na iPhone uređajima?

Da li znate da na svom iPhone uređaju možete slušati muziku sa YouTube sajta u pozadini dok nešto drugo radite? Znači, možete igrati igrice, surfovati internetom, fotkati se ili koristiti bilo koju aplikaciju i ujedno slušati muziku sa YouTube sajta. Evo kako!

Google je dao sve od sebe kako bi limitirao mogućnosti korisnika YouTube aplikacije. Tome u prilog ide i nemogućnost slušanja muzike sa YouTube-a dok nešto drugo radite na svom iPhone uređaju. Razlog tome je Google-ov cilj da što više posmatrate ekran dok se muzika, spot ili nešto drugo emituje. Kada su okolnosti takve da ste praktično uslovljeni da gledate u ekran, veća je verovatnoća da ćete videti neke od Google-ovih reklama i kliknuti na njih, što je za Google jako bitno. Kada toga ne bi bilo, Google-ovi muzički servisi bi brzo potonuli.

 



Ako na ovo posmatramo iz ugla korisnika, ova nemogućnost je pravi “pain in the ass”. Oprostite na izrazu ali to je jednostavno tako. Zašto bi neko trošio bateriju telefona na ekran dok sluša muziku? Plus, dok je ekran uključen, vrlo lako može da se desi neki slučajni dodir koji često sve poremeti. U nameri da vam ulepšamo vašu svakodnevnicu napravili smo uputstvo koje će vam pomoći da slušate muziku sa YouTube-a  dok radite nešto drugo, ili jednostavno dok je telefon zaključan i spakovan u džep.

1. Ako imate YouTube aplikaciju, obrišite je.

2. Otvorite “Safari” internet pregledač i posetite sajt “www.youtube.com”.

3. Kada pristupite YouTube sajtu, jednostavno pretražite pesmu i pustite je.



4. Dok pesma ide, pritisnite na “Home” taster.

5. Kada se nađete na početnom ekranu, izvucite kontrolni centar.



6. Kada se pojave kontrole za manipulaciju muzičkog sadržaja, jednostavno dodirnite na “play” taster.

7. Ako pritisnete taster za zaključavanje telefona i dalje ćete biti u mogućnosti da slušate muziku. Takođe sa zaključanog ekrana moći ćete da kontrolišete tok pesme.



*Napomena

  • Ovaj način ne podrazumeva puštanje plejlista na YouTube-u.
  • Dok slušate muziku ne možete koristiti Safari pregledač za surfovanje internetom jer će muzika biti zaustavljena. Preporučujemo da za te svrhe instalirate neki drugi internet pregledač.

 

Sada kada ste se otarasili YouTube aplikacije, malo je naporno stalno ponavljati jedan isti proces kada zaželite da preslušate neku pesmu. Evo kako da napravite skraćenicu i sebi olakšate puštanje muzike preko Safari internet pregledača:

 

1. Posetite sajt www.youtube.com preko Safari internet pregledača.

2. Kada se YouTube sajt učita, dodirnite na taster “export” koji se nalazi na dnu ekrana, zatim na iskakajućem panelu dodirnite na taster “Add to Home Screen”.

3. Vratite se na početni ekran i ugledaćete YouTube ikonicu. Dodirom na nju direktno ćete preko Safari-a pristupiti YouTube-u.


Nadamo se da vam je ovo koliko toliko pomoglo, opet je ovo način koji će vam pomoći da zaobiđete YouTube barijere bez JailBreak-a!