Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ne dopada vam se "Google Now" gestura? Evo kako da je deaktivirate ili postavite drugu aplikaciju. (VIDEO)

Ne dopada vam se "Google Now" gestura? Evo kako da je deaktivirate ili postavite drugu aplikaciju. (VIDEO)

Evo kako da umesto Google pretrage postavite neku drugu aplikaciju koja će se startovati nakon izvršenja gesture.

Da li vas nervira što se Google pretraga startuje kada prevučete prst sa dna ekrana na gore? To može biti baš iritantno kada igrate neku igricu ili koristite neku aplikaciju koja zahteva slične gesture po ekranu. Kako bismo vam pomogli oko toga rešili smo da vam predstavimo jednu aplikaciju koja može deaktivirati dotičnu Google pretragu ili zameniti funkciju te gesture.

 



Pre nego što počnemo, dodaćemo da postoje mnoge aplikacije koje mogu učiniti isto što i ova koju smo mi odabrali, možda čak i više, ali se one uglavnom plaćaju pri preuzimanju ili su freemium, što znači da se neke funkcije u okviru aplikacija plaćaju.

Shodno navedenom, odlučili smo se za aplikaciju koja je potpuno besplatna, ne zauzima previše memorije, kako radne tako i RAM, i ima baš ono što je nama potrebno. U pitanju je “SwipeUp Utility”.

Dakle, prvo je preuzmite sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> SwipeUp Utility <<

A zatim ispratite sledeće uputstvo:

1. Startujte “SwipeUp Utility” aplikaciju i dodirnite na prvu opciju u nizu “Izaberite aktivnost” (eng. choose action)



2. Zatim u novootvorenoj stranici ponovo dodirnite na prvu opciju u nizu “Izaberite aktivnost” (eng. choose action). Ispod te opcije pogledajte neke dodatne opcije koje vam mogu biti od koristi. Recimo da promenite izgled ikonice koja se pojavljuje i slično.

3. Nakon dodira na opciju “Izaberite aktivnost” pojaviće vam se lista sa aktivnostima koje možete postaviti. Ukoliko ne želite nikakvu aktivnost jednostavno dodirnite na prvu opciju u nizu “Ništa” (eng. nothing). U slučaju da želite nešto drugo imate na raspolaganju:



  • Taster za početni ekran

  • Glasovna pretraga

  • Nedavno korišćene aplikacije



  • Pokretanje kamere za snimanje

  • Skraćenica za aplikaciju

i još mnogo toga…

Sve što je potrebno je da izaberete željenu aktivnost.

4. Ako se odlučite za neku aplikaciju, pri dodiru na opciju “skraćenica za aplikaciju” (eng. shortcuts) pojaviće se lista sa svim aplikacijama koje možete postaviti da se aktiviraju nakon obavljene gesture.

Obzirom da ne možete ništa pokvariti slobodno se poigrajte sa ponuđenim opcijama kako biste po svom ukusu podesili “SwipeUp Utility” aplikaciju.

U slučaju da nešto krene naopako i da vam se ne sviđa ono što ste podesili, jednostavno startujte aplikaciju i dodirnite na drugu opciju u nizu “Očistite podrazumevano” (eng. clear defaults).To će obrisati sva podešavanja koje ste prethodno uneli i vratiti sve na fabričke vrednosti.