Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google RCS čet od sada dostupan širom sveta!

Google RCS čet od sada dostupan širom sveta!

Godinu dana nakon što je Google objavio da je RCS chat u aplikaciji Messages dostupan svim Android korisnicima u SAD-u, proširio je tu dostupnost širom sveta, pa čak i dodao novu pogodnost. Evo što to znači.

Google-ove RCS funkcije razmene poruka sada su dostupne svim Android korisnicima širom sveta. RCS ćaskanje je dostupno u Google-ovoj aplikaciji Messages za Android, koju možete preuzeti iz Play prodavnice. 

 



Da biste videli da li su vam omogućene funkcije RCS ćaskanja pratite sledeće korake:

  1. Otvorite aplikaciju “Messages”

  2. Dodirnite dugme sa tri tačke u gornjem desnom uglu

  3. Dodirnite „Podešavanja“

  4. Izaberite „Funkcije ćaskanja“.

>> "Chat" je Google-ova alternativa za iMessage! <<



>> Kako poslati SMS poruku preko računara? (VIDEO) <<

>> Sa ovim aplikacijama je SMS dopisivanje mnogo bolje! <<

RCS, ili Rich Communication Services, nudi nekoliko pogodnosti u odnosu na standardne SMS tekstualne poruke. Omogućava vam slanje poruka putem Wi-Fi-ja, kao i mobilnih podataka, slanje i primanje fotografija i video snimaka višeg kvaliteta, dobijanje potvrda o čitanju kako biste znali kada je poslata poruka pročitana i deljenje reakcija. Neka preduzeća koriste RCS i za korisničku podršku.

Dostupnost funckije širom sveta:



A od nedavno, Google dodaje šifrovanje od kraja do kraja (eng. end-to-end) i RCS ćaskanje u Messages-u. Šifrovanje od kraja do kraja znači da niko, čak ni Google, ne može čitati vaše poruke dok putuju između vas i osobe sa kojom ćaskate. 

Šifrovanje od kraja do kraja uvodi se beta testerima aplikacije Messages od ovog meseca, a testiranje će se nastaviti i sledeće godine. 



Posetite ovu stranicu da biste postali otvoreni beta tester za aplikaciju Messages.

>> Google Messages beta tester <<

Za početak, šifrovanje od kraja do kraja dok koristite RCS biće dostupno samo u pojedinačnom ćaskanju. Znaćete da koristite ovu enkripciju ako vidite malu ikonu brave pored dugmeta „Pošalji“ i na vremenskim oznakama poruka. Na konverzaciji ćete videti i simbol zaključavanja i „Ćaskanje sa [imenom kontakta ili brojem telefona]“.

Sve su ovo velike vesti za Android razmenu poruka. RCS je velika nadogradnja u odnosu na standardne razmene tekstualnih poruka i sada mu svi korisnici Android-a širom sveta imaju pristup samo pomoću Google-ove aplikacije Messages. A sada Google počinje da čini RCS ćaskanje u Messages-u još boljim pomoću end-to-end šifrovanja, osiguravajući da vaša privatna ćaskanja ostanu privatna.