Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Na WMC 2019 su predstavljena dva predivna Wiko View 3 i View 3 Pro telefona!

Na WMC 2019 su predstavljena dva predivna Wiko View 3 i View 3 Pro telefona!

Evo kako izgleda nova Wiko View 3 linija telefona i šta je to što ih čini drugačijim od prethodne generacije?

Wiko kompanija iz godine u godinu jača svoju ponudu različitim modelima, uglavnom srednje klase. Prošla godina je bila “rodna” pa smo mi, kao kupci, imali na raspolaganju čak 8 različitih modela. Dakle, izbor je bio veliki.

 



Ove godine Wiko malo drugačije prilazi situaciji sa novim modelima pa tako za početak imamo View 3 i View 3 Pro. To su dva, naizgled vrlo slična telefona. Ipak, ako malo bolje pogledamo, uočićemo razlike.

Budno prateću trendove, Wiko je shvatio da dizajn novih telefona mora biti više nego dobar. Shodno tome, Wiko View 3 i View 3 Pro telefoni dolaze u tankom, staklenom kućištu, primamljivih boja.

Ekran je ovaj put još više razvučen ka rubovima kućišta pa tako imamo dijagonalu od 6.3 inča kod oba modela. Doduše, i ovaj put imamo zarez tj. takozvani “notch”, ali daleko manji nego kod modela iz View 2 linije.



Prva stvar koja se lako može zapaziti kod novih View 3 i View 3 Pro telefona je zadnja postavka kamera koja podrazumeva tri senzora. Očigledno je Wiko zaključio da je 2019. godina u kojoj i telefoni srednje klase treba da imaju tri zadnje kamere.

Budući da se radi o trendu kojim su svi zadovoljni, Wiko nije želeo da propusti priliku i među prvima ponudi kvalitetnu postavku kamera na poleđini svojih View 3 i View 3 Pro modela. Kažemo kvalitetnu postavku jer novi Wiko telefoni koriste Sony IMX486 senzore koji nisu ni mailo naivni.

Ono što je super je što među ove tri kamere boravi i jedna širokougaona koja prema karakteristikama može da vidi 120°. Dakle, pored obične kamere, imamo jednu širokougaonu. A što se treće kamere tiče, u pitanju senzor dubine koji omogućava fotografije sa zamagljenom pozadinom.



Sjajne vesti su i to da će Wiko View 3 telefoni doći sa kamera aplikacojom koja integriše Google asistenta, ali i Google Lens tehnologiju. Osim toga, kamera aplikacija poseduje i neke druge korisne opcije kao što je recimo Motion Photo.



Wiko View 3 i View 3 Pro telefoni dolaze sa velikom baterijom od 4000 mAh, dok Pro varijanta dolazi i sa “Pump Express” tehnologijom brzog punjenja što je svakako za poželeti. Sigurni smo da vam je “Pump Express” brzo punjenje nagovestilo da Wiko View 3 i View 3 Pro telefoni koriste MTK čipsete. Jasno je da oni nisu premium, ali to ne znači da su loši. Za jedan uređaj srednje klase, Mediatek Helio P60 čipset i više nego sjajan.

Sve u svemu, rekli bismo da se radi o sjajnim telefonima srednje klase budući da će cena ova dva Wiko View 3 i View 3 Pro telefona biti između 250€ i 300€.

Naravno, ostaje nam da testiramo urađje prvo pa tek onda damo konkretan sud. Pre nego što pogledate detaljne karakteristike novih Wiko telefona, dodaćemo i to da Wiko izlazi na S.A.D. tržište, otvarajući kancelariju u Dalasu i Atlanti.

Wiko View 3 Pro

Ekran:

- Dijagonala 6,3 inča

- FHD+ rezolucija

Zadnje kamere:

- 12 MPx

- 13 MPx

- 5 MPx

Prednja kamera:

- 16 MPx

Čipset:

- Mediatek Helio P60

- Osam jezgra

Interna i RAM memorija:

- 128 GB / 64 GB | 6 GB / 4 GB

- Proširivo do 256 GB putem MicroSD

Baterija:

- 4000 mAH

- Pump Express brzo punjenje

Operativni sistem:

- Android 9 Pie

- Otključavanje licem

- Čitač otiska prstiju

- NFC

- USB type-C

Dostupan u dvije boje: Nightfall i Ocean

Wiko View 3 Pro

Ekran:

- Dijagonala 6,26 inča

- HD+ rezolucija

Zadnje kamere:

- 12 MPx

- 13 MPx

- 2 MPx

Prednja kamera:

- 8 MPx

Čipset:

- Mediatek Helio P22

- Osam jezgra

Interna i RAM memorija:

- 64 GB | 3 GB

- Proširivo do 256 GB putem MicroSD

Baterija:

- 4000 mAH

Operativni sistem:

- Android 9 Pie

- Otključavanje licem

- Čitač otiska prstiju

Dostupan u tri boje: Noćno plava, Rumeno zlatna, Električno Bleen.