Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

HTC U12 Life je novi telefon koji je predstavljen na IFA 2018 konferenciji!

HTC U12 Life je novi telefon koji je predstavljen na IFA 2018 konferenciji!

HTC je na IFA konferenciji u Berlinu predstavio svoj novi telefon, srednje klase, U12 Life! 

HTC je prošle godine, sa modelom U11 Life, pokušao da osvoji kupce iz srednje klase. Neka naša grupa procena, nakon nekih godinu dana, je da HTC U11 Life nije prošao najsjajnije. HTC je verovatno i sam uvideo to te je rešio da lansira naslednika, HTC U12 Life, koji će se na mnogo načina razlikovati.

 



Na IFA konferenciji, ove godine, HTC je predstavio model U12 Life koji na prvi pogled strašno podseća na Pixel telefone. Međutim, situacija je drugačija. I ovaj put imamo telefon koji je napravljen od plastike visokog sjaja, ali stim da ovaj put postoje pruge koje na neki način smanjuju skupljanje otiska i šanse da telefon ispadne iz ruku. Budući da se radi o plastičnoj izradi, telefon bez sumnje izgleda zanimljivo i vrlo skuplji nego što jeste.

Budući da se radi o telefonu srednje klase, lepo je videti da HTC U12 Life ima USB Tip C konektor, zajedno sa 3.5 mm audio izlazom. Takođe, na poleđini borave dve kamere, od kojih je jedna rezolucije 16 MPx, a druga 5 MPx. Prednja, selfie kamera je 13 MPx, sa f/2.0 otvorom blende.

Kamere su možda i najveća prednost ovog telefona kada se u obzir uzme činjenica da je sve ostalo prilično viđeno i dosadno! Nažalost, ovaj put govorimo negativno o novom telefonu našeg omiljenog proizvođača. Poštujemo želju kompanije da ostane istrajna po pitanju određenih stvari, ali to je trenutno problem za kupce. Kupci su jednostavno navikli da i telefoni srednje klase donose neke novitete vredne pažnje ili kompromisa.



Primera radi, HTC U12 Life ima Snapdragon 636 čipset koji radi u paru sa 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Suštinski, to nije loše, ali svakako može bolje. HTC je dosta toga uradio po pitanju samog korisničkog izgleda gde je mnogo toga izbacio i prilagodio. Međutim, to će verovatno ceniti postojeći HTC korisnici, ne baš i novi.

Cena HTC U12 Life telefona je oko 330€ što je i dalje previsoko kada se u obzir uzme to kakve uređaje konkurencija nudi za taj novac. Dodaćemo da HTC U12 Life ima bateriju kapaciteta 3600 mAh koja može da obezbedi kvalitetan dan korišćenja telefona. Dijagonala ekrana HTC U12 Life telefona je 6 inča, dok je njegova rezolucija 1080*2160 piksela. Format ekrana je takođe moderan, kao i njegovi zaobljeni ćoškovi, sa odnosom od 18:9.



Kao što vidite, nema tu mnogo čega zanimljivog. Nadamo se da će HTC to shvatiti i krenuti sa dizajniranjem zanimljivijih i pristupačnijih telefona, srednje klase.